Cada diputat rep una assignació constitucional de prop de 3.000 euros (Reuters)
Cada diputat rep una assignació constitucional de prop de 3.000 euros (Reuters)
Madrid

Tots els diputats continuaran cobrant el sou íntegre fins al 26-J

La Mesa del Congrés també ha decidit que els parlamentaris es quedin amb els telèfons mòbils i les tauletes noves, amb el compromís que els tornin si no surten elegits als comicis

RedaccióActualitzat

Els diputats no deixaran de cobrar en aquest parèntesi fins al 26 de juny, que és quan, previsiblement, es faran les noves eleccions generals. Tots els parlamentaris, tant els que formen part de la Diputació Permanent com els que causaran baixa el 3 de maig quan es dissolguin les Corts, continuaran rebent la seva retribució íntegra fins al dia dels comicis. La mesa del Congrés ha acordat mantenir l'anomenada "indemnització de transició" per als parlamentaris cessants amb les mateixes condicions que es van establir en la legislatura passada.

Aquesta indemnització no afecta els 60 membres titulars i els 60 suplents de la Diputació Permanent, que no causen baixa i, per tant, també continuen rebent les seves retribucions sense canvis fins a la constitució de les noves cambres, que possiblement seria cap al 20 de juliol.

Els diputats cessants percebran tant l'assignació constitucional idèntica per a tots ells de 2.813,87 euros al mes com la quantitat que reben en funció de la província que representen, 870 euros per als electes per Madrid i 1.823 per a la resta.

La mesa del Congrés també ha decidit que els diputats puguin quedar-se durant aquest període amb els telèfons mòbils i les tauletes noves que se'ls va facilitar al començament de la legislatura. Això sí, amb el compromís que els tornin si no surten escollits als comicis.

Anar al contingut