Amsterdam

Tots els canals de ràdio i televisió de parla catalana al web

El català Miquel Marzabal, que resideix a Amsterdam, ha creat dos webs per fer zàping entre els mitjans audiovisuals de parla catalana que emeten en directe per internet.

Actualitzat
A mesura que passin els anys, els ciutadans ens acostumarem a veure o escoltar, cada cop més, aquests mitjans audiovisuals mitjançant la xarxa. En conseqüència, el nombre de canals augmentarà. Amb aquesta idea al cap, el català Miquel Marzabal -que resideix a Amsterdam des del 1992- va pensar que seria bo agrupar en dos webs els canals que actualment estan en funcionament. I va estrenar recentment PaïsosCatalans.fm i Països-Catalans.tv, dos webs que recullen més de 25 canals de televisió i unes 50 emissores de ràdio que emeten per internet en directe i en llengua catalana.

"Fa un any se'm va acudir la idea, en conèixer la pàgina Nederland.fm. Internet està avançant molt i ja ens permet accedir a tots els mitjans de comunicació audiovisuals en llengua catalana sense que la seva situació geogràfica sigui un obstacle per a la distribució dels continguts", explica Marzabal.

El projecte és agrupar tots els mitjans de comunicació audiovisuals en llengua catalana que apareguin a la xarxa i facilitar-hi l'accés a tots els catalanoparlants del planeta. "Internet ha multiplicat l'accés a mitjans de comunicació als quals, encara avui dia, sense internet no hi tindríem accés. Per això volem arribar als catalans del sud, valencians, mallorquins, menorquins, eivissencs, catalans del nord, algueresos, fills de parelles mixtes que viuen a l'estranger, catalans exiliats i tots els catalanòfils del món".

Miquel Marzabal és un dels catalans que escriu al blog del 3cat24 Catalans pel món des del gener del 2009 i des d'Amsterdam. Durant aquest temps ha relatat la història del seu país adoptiu així com la similitud i les diferències entre la cultura holandesa i la catalana. En aquest escrit al blog explica en primera persona el procés que l'ha portat a crear el web.
 
 
Anar al contingut