Els integrants de La Manada
Els integrants de La Manada

Totes les parts recorren la sentència de La Manada

RedaccióActualitzat

L'advocat de la víctima de La Manada, Carlos Bacaicoa, i el govern foral de Navarra han recorregut aquest matí la sentència de La Manada, coneguda fa un mes, i demanaran que es condemni els acusats per agressió sexual, i no per abusos.

Coincideixen així, com ja havien manifestat, amb el criteri de la fiscalia, que divendres va ser la primera a presentar recurs d'apel·lació.

 

Avui també està previst que presenti recurs, en el mateix sentit, l'Ajuntament de Pamplona.

Les defenses dels cinc integrants de La Manada també van anunciar que presentarien recurs contra la sentència. Avui té previst fer-ho Jesús Pérez Pérez, advocat d'un dels acusats.

 

Agustín Martínez Becerra, que representa els altres quatre acusats, ho farà demà.

La sentència del cas La Manada es va fer pública el 26 d'abril. Condemna cadascun dels cinc integrants del grup a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual continuat i no per agressió sexual, en no apreciar que exercissin violència contra la víctima. Ella, en canvi, els acusa d'haver-la violat en grup.

 

Els fets jutjats van passar el juliol de 2016, durant les festes dels Sanfermines.

Els recursos d'apel·lació seran resolts per la sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN), presidida per Joaquín Galve --també president del TSJN-- i integrada per cinc magistrats.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaAgressió sexualJudicial
Anar al contingut