Barcelona

Totes les comissaries dels Mossos d'Esquadra tindran videocàmeres de vigilància a les sales d'interrogatoris

El conseller d'Interior, Joan Saura, està decidit a demostrar que els Mossos d'Esquadra vetllen pels drets dels detinguts i els respecten, i a evitar que es repeteixin casos de maltractaments com els que han sortit a la llum en les últimes setmanes. En definitiva, Saura vol retornar la confiança entre el cos policial i els ciutadans i, amb aquest objectiu, ha anunciat que totes les comissaries dels Mossos d'Esquadra disposaran de càmeres de vigilància a les sales on es fan els interrogatoris a mitjans de l'any que ve.

Actualitzat
El conseller d'Interior, Joan Saura, ha anunciat que a mitjans de l'any vinent totes les comissaries dels Mossos d'Esquadra tindran videocàmeres de vigilància a les sales d'interrogatoris. Ho ha dit a "El matí de Catalunya Ràdio". La instal·lació d'aquestes càmeres, diu Saura, respon a un doble objectiu: d'una banda, evitar que es repeteixin casos de maltractaments per part dels mossos i, de l'altra, garantir que ningú podrà acusar el cos amb falses denúncies.

Davant la polèmica per la difusió de noves imatges de maltractaments a una detinguda a la comissaria de les Corts, Saura ha assegurat que en el fons és bo que es facin públiques, perquè és la manera d'eradicar aquestes actituds a les dependències policials.

El conseller d'Interior també ha assegurat que no es canviarà el model de formació dels Mossos, però sí que es millorarà. En aquest sentit, Saura ha anunciat que el Departament d'Interior rebrà l'assessorament de la Coordinadora de Gais i Lesbianes perquè els Mossos respectin la diversitat sexual quan es facin detencions.
Anar al contingut