Madrid

Totes les barreres laterals seran segures per als motoristes el 2009

El Ministeri de l'Interior està decidit a posar fi a l'augment de motoristes morts a la carretera. El seu titular, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha anunciat que al novembre presentarà tot un seguit de mesures per reduir la sinistralitat entre els motoristes. En infraestructures, el govern afirma que el 2009 totes les barreres laterals seran segures. Pel que fa a la formació, tenir el carnet de cotxe ja no serà suficient per conduir motos de menys de 125 centímetres cúbics, sinó que caldrà adquirir coneixements específics. També es farà una campanya de convivència amb els cotxes, perquè en el 80% d'accidents de motos hi intervé un altre vehicle.

Actualitzat
El Ministeri de l'Interior i les associacions d'usuaris de motos coindideixen que no es tracta de culpar ningú, sinó de buscar solucions, i les mesures que s'estudien afecten tots els àmbits. Entre les demandes que els motoristes han plantejat al ministre és que hi hagi un circuit de velocitat per a motos a cada província.

El pla definitiu tindrà 70 mesures i s'anunciarà al novembre com a resposta a les 366 víctimes mortals des de principi d'any.

Els fabricants de motos ho veuen negre

L'anunci coincideix amb unes previsions de futur molt negatives per al sector. Els fabricants de motos han informat d'una caiguda important de les vendes, i han denunciat que només es parli del nombre de morts sense explicar-ne les causes.
Anar al contingut