L'alcaldessa Ada Colau
L'alcaldessa Ada Colau

Tota l'oposició menys la CUP reprova la gestió de Colau en civisme i seguretat

Els cupaires no han acudit a la comissió extraordinària de seguretat de l'Ajuntament perquè consideren que és un "acte de precampanya electoral"

Actualitzat

Els grups de l'oposició han reprovat la gestió de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, en civisme i seguretat. Però se n'ha desmarcat la CUP, que no ha acudit a la convocatòria perquè considera que és un "acte de precampanya electoral".

Ha estat en una comissió extraordinària de seguretat a l'Ajuntament de Barcelona, que s'ha convocat aquest dimecres després que la setmana passada un turista resultés ferit en una baralla amb un manter.

El PDeCat, Ciutadans, Esquerra, el PP i el PSC han retret la incapacitat del govern municipal de donar, diuen, una solució a la cronificació del top manta, la proliferació dels narcopisos i l'incivisme que es viu en barris com la Barceloneta o el Born.

Per això han aprovat una resolució on es reclama al govern de Colau que faci complir l'ordenança de civisme, el pla de lluita contra els narcopisos i diferents iniciatives en relació a la venda il·legal. També han exigit "l'expressa dimissió de l'alcaldessa com a màxima responsable de seguretat".

L'alcaldessa accidental, Laia Ortiz, ha acusat l'oposició de fer "una aliança contra Barcelona" i "un tots contra l'alcaldessa Colau".

Ortiz ha recordat que Barcelona en Comú "ha inspeccionat pisos il·legals", "planta cara a Airbnb" i "endureix el control de l'oci nocturn", i ha afegit que posen "més recursos que mai en molts serveis", però que "no és suficient i caldrà continuar-hi treballant".

La presidenta del grup municipal de Ciutadans, Carina Mejías, ha remarcat l'absència de l'alcaldessa a la comissió:

"Ha decidit no venir a donar explicacions ni solucions a aquesta crisi. Això mostra que el seu govern està esgotat, no té idees ni iniciatives. [...] No som davant del que podríem definir com una mala gestió. Som davant d'una no-gestió."

Des del PDeCAT, Raimond Blasi ha subratllat la incapacitat per "resoldre problemes" de Colau:

"Ada Colau és incapaç de resoldre problemes, però sí que els genera. [...] No som nosaltres els qui hem de plantejar solucions ni propostes malgrat que ho fem constantment."

Alfred Bosch, president del grup d'Esquerra Republicana, ha advertit que "si no anem alerta, Barcelona acabarà convertint-se en la narcocapital d'Europa" i ha afegit que "Colau ha abandonat la ciutat a la seva sort".

Per part del PSC, la portaveu Montserrat Ballarín ha criticat la gestió dels manters:

"No ens volem acostumar a conviure amb la venda il·legal dels top manta. Han donat carta de naturalesa a aquest fenomen en la nostra ciutat."

Alberto Fernández Díaz, del PP, ha assenyalat Colau, però també al president de la Generalitat, Quim Torra:

"Incompetència d'Ada Colau en política de seguretat? Sí, tota, absoluta. Incompareixença del govern de Quim Torra i del seu conseller d'Interior? També. [...] La seguretat a Barcelona és cosa de dos: d'Ada Colau i de Quim Torra."

L'alcaldessa accidental ha tancat la sessió qualificant les intervencions de l'oposició de "foc d'encenalls":

"Estem disposats a treballar junts, però vostès ja estan de campanya."

ARXIVAT A:
Ada Colau
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut