Vilanova i la Geltrú

Tota la informació del peix pescat a Vilanova i la Geltrú, a un clic amb el codi QR

Els consumidors i intermediaris poden saber la barca que l'ha pescat, la data de captura i els detalls concrets de l'espècie

RedaccióActualitzat

La Confraria de Pescadors de Vilanova i la Geltrú ha decidit aliar-se amb les noves tecnologies per reivindicar la singularitat i la qualitat del seu peix i marisc.

Cada peça de peix o de marisc que es vengui en aquesta llotja anirà etiquetada amb un codi QR que oferirà al consumidor final informació completa del producte.

Amb un clic de mòbil damunt el codi QR, es pot saber el detall de la barca que ha pescat el peix, la data de captura i els detalls de l'espècie.

De moment, hi ha cinc pescadors que ja han començat a etiquetar els seus peixos a mode de prova pilot, amb previsió que abans de Nadal el sistema l'utilitzin les 60 barques de la Confraria de Vilanova.

 

L'etiquetatge individualitzat amb el sistema QR neix amb el doble objectiu de promocionar el producte vilanoví i detallar al màxim la informació de cara als consumidors i restauradors.

En una fase inicial, les peces de peix i marisc que s'etiqueten des de Vilanova són les que pesen 500 grams, amb excepció d'algunes espècies més valuoses, que es marquen a partir dels 300 grams. Ja es poden identificar amb codis QR el lluç, el llenguado, l'orada o el llobarro, entre d'altres, així com també els pops i les sípies.

L'etiquetatge amb el codi QR el fa el mateix pescador des de la barca o tot just quan arriba a port.

 

 

Amb aquestes etiquetes codificades tothom pot consultar els detalls de cada exemplar amb l'aplicació de mòbil de lectura de codis QR. El codi dona detalls de la barca que ha pescat l'exemplar, quan ho ha fet, i quines característiques té aquella espècie. Més endavant, la Confraria vol incorporar informació sobre receptes i maridatges.

El repte serà poder etiquetar altres espècies més menudes, com el seitó i la sardina, que diàriament es venen des del Port en caixes de centenars d'exemplars. Els pescadors admeten que el repte és complicat, però asseguren que ja treballen per trobar un mètode que sigui factible.

Anar al contingut