Petards a la revetlla de Sant Joan
Petards a la revetlla de Sant Joan
Barcelona

Tot a punt per a la revetlla de Sant Joan

Els venedors esperen igualar les vendes de coques i petards de l'any passat, es reforçarà el transport públic i s'espera que mig milió de vehicles surtin de l'àrea metropolitana

RedaccióActualitzat

Últimes hores abans de la revetlla de Sant Joan, que enguany arriba en plena onada de calor. Els venedors esperen igualar les vendes de coques i petards de l'any passat. De fet, aquest divendres és el dia fort de vendes a les gairebé 1.300 casetes i locals autoritzats per vendre petards per la revetlla. Encara que fa gairebé un mes que van obrir, cada any s'hi fan cues durant les hores prèvies a la nit més curta de l'any.

Les famílies es gastaran 30 euros de mitjana en coets i petards i segons els venedors els que es vendran més són les bombetes i les bengales, per als més petits, i els xinos, les piules i les traques, per als més grans.

De petards, però, se'n podran continuar comprant almenys fins a la revetlla de Sant Pere.

Es preveuen que es vendran 1.700.000 coques artesanes

Per la seva banda, els pastissers esperen vendre prop d'1.700.000 coques artesanes a Catalunya. El fet que la revetlla caigui en divendres creuen que els beneficiarà i els farà augmentar les vendes respecte a l'any passat, segons ha explicat a Catalunya Ràdio Elies Miró, president del Gremi de Pastissers de Barcelona.

"Hi ha un petit increment per l'any passat, també pel dia en què cau, perquè sembla que hi ha una tímida recuperació econòmica. Per això entenem que la xifra pot ser d'un 1,5% a l'alça més o menys."

Les coques tradicionals de brioix amb crema o de fruita són les que tenen més èxit, seguides de la de llardons i la farcida, ja sigui de nata, trufa o xocolata. Pel que fa als preus, són similars a l'any passat, segons Miró.

"Entre els 15 i els 20 euros podem trobar una coca mitjana per unes sis persones perfectament."

 

 

Cada vegada hi ha més demanda de coques sense gluten o sense lactosa i també apareixen noves pastisseries que s'especialitzen en productes vegans. Uns mercats que van a l'alça i que es fan molt visibles a través d'internet.

Petards i coques per a les famílies sense recursos

A Calafell, aquest any s'ha tornat a posar en marxa la iniciativa d'un grup d'empresaris que, amb el nom "Cap família sense revetlla", donen petards i coques a les famílies sense recursos. La iniciativa es fa de forma coordinada amb l'Àrea de Serveis Socials de l'Ajuntament de Calafell i hi col·laboren una desena d'empresaris. Els packs que s'entreguen a les famílies inclouen una ampolla familiar de refresc, una coca de Sant Joan, tiquets per accedir a les atraccions inflables de Calafell Platja i un lot de petards.

Mig milió de vehicles sortiran de l'àrea metropolitana de Barcelona

Pel que fa a la mobilitat, es preveu que gairebé mig milió de vehicles iniciaran l'operació sortida de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Renfe duplicarà el nombre de places disponibles als trens de Rodalies que enllacen Barcelona amb el Maresme i el Garraf.

A Barcelona, el metro funcionarà ininterrompudament durant 67 hores del 23 al 25 de juny, segons ha informat Transports Metropolitans de Barcelona. Els trens circularan des de les 5 de la matinada del divendres 23 de juny fins a les 12 de la nit del diumenge 25.

Més controls de drogues i alcohol

Els Mossos d'Esquadra desplegaran més de 500 efectius i establiran una setantena de controls policials de drogues i alcohol. L'Ajuntament de Barcelona desplegarà també un dispositiu similar al dels altres anys. La Guàrdia Urbana farà controls d'alcoholèmia a tota la ciutat.

A les sis del matí desallotjarà les platges perquè hi puguin entrar els equips de neteja per deixar-les a punt per al bany. En total es desplegaran més de 300 operaris de neteja.

Tot plegat quan la Generalitat manté activat el pla Procicat en fase d'alerta i demana que s'extremin les precaucions, sobretot en zones forestals. Per això, fa una crida a anar amb molt de compte a l'hora de tirar petards i encendre fogueres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut