Tortosa

Tortosa vol fer una plaça oberta per mostrar les restes de la basílica del s. VI

RedaccióActualitzat

L'última fase de les excavacions arqueològiques davant la catedral de Tortosa ha permès conèixer millor les restes de la basílica visigòtica que es van trobar l'octubre passat. És l'absis d'una basílica del segle VI i es podria tractar del primer complex episcopal de la ciutat, segons els experts.

L'absis es recolza en un mur romà dels segles I i II. També s'ha recuperat un tram de 40 metres de muralla romana amb sortides de clavegueram. Després de dos anys d'excavacions a la zona, el resultat és un resum de la història de Tortosa.

Segons explica Jordi Diloli, professor de la Universitat Rovira i Virgili i coordinador del projecte arqueològic, en un mateix espai ens trobem amb el passat militar, polític, econòmic i religiós de la ciutat. Una gran plaça altoimperial n'és la part política, l'absis de basílica del segle VI d.C. és la part religiosa, la muralla romana la part militar i la zona d'embarcadors, relacionada amb el tràfic fluvial, la part econòmica.

La importància del conjunt fa que l'Ajuntament plantegi un concurs de projectes perquè la visita de les troballes sigui compatible amb una plaça oberta.

Aquest nou espai, que podria estar acabat a principis del 2019, hauria de ser una zona pública que alhora fos fàcilment visitable, insisteix l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut