Els alcaldes de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, de la Ràpita, Josep Caparrós, de Roquetes, Francesc Gas, i de Tortosa, Ferran Bel, durant la p…
Els alcaldes de Móra la Nova, Francesc Xavier Moliné, de la Ràpita, Josep Caparrós, de Roquetes, Francesc Gas, i de Tortosa, Ferran Bel, durant la presentació del nou nom de la plaça
Tortosa

Tortosa canvia el nom de la plaça d'un dirigent franquista per 1 d'Octubre

Amb el canvi de nom es vol mantenir el record dels ferits i impulsors de la consulta

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Tortosa ha inaugurat la nova plaça 1 d'Octubre en record dels ferits i impulsors de la consulta. La plaça abans duia el nom de Joaquín Blau, exalcalde durant la dictadura de Primo de Rivera.

A l'acte de presentació, hi han assistit els alcaldes de Sant Carles de la Ràpita, Roquetes i Móra la Nova. Als tres municipis va haver-hi càrregues policials:

 

 

L'antic nom de la plaça, Joaquín Blau, feia referència a l'exalcalde de Tortosa durant la dictadura de Primo de Rivera. Blau també va tenir diversos càrrecs públics durant la Guerra Civil i el franquisme.

La decisió es va prendre sense cap vot en contra en el ple del mes d'octubre. No és la primera població que vol canviar el nom d'una plaça i fer referència als fets de l'1 d'Octubre. A Girona, la Comissió del Nomenclàtor va aprovar el canvi de nom de la plaça de la Constitució per plaça 1 d'Octubre.

ARXIVAT A:
Procés catalàReferèndum 1-O
Anar al contingut