Madrid

Torres-Dulce estudia si demana il·legalitzar Sortu després de l'homenatge a l'etarra Thierry

Després de la detenció d'un dirigent de Sortu per enalitment del terrorisme, la fiscalia de l'Estat es planteja si sol·licita la il·legalització d'aquesta formació de l'esquerra abertzale. El detingut de Sortu hauria organitzat l'homenatge a l'exidirigent etarra Xabier López Peña, àlies "Thierry", mort a França per problemes cardiovasculars.

RedaccióActualitzat
El fiscal general de l'Estat, Eduardo Torres-Dulce, ha anunciat que està recopilant dades per si, "en un moment determinat", ha de demanar la il·legalització de Sortu. Segons el fiscal, alguns dels últims actes d'homenatge a presos etarres es poden considerar enaltiment del terrorisme. Torres-Dulce s'ha referit d'aquesta manera a la recepció que hi va haver divendres a Bilbao del fèretre de l'exidirigent etarra Xabier López Peña, àlies "Thierry", que va morir en un hospital francès per problemes cardiovasculars. En relació a l'homenatge de "Thierry", la guàrdia civil ha detingut aquest dilluns el suposat organitzador de l'acte, Iker Rodrigo Basterretxea, per enaltiment del terrorisme.

Segons Torres-Dulce, la fiscalia està examinant les circumstàncies concretes dels actes d'homenatge que hi ha a presos etarres. "Alguns d'aquests actes -ha dit el fiscal- es poden catalogar des del nostre punt de vista com d'enaltiment del terrorisme. Per això, la fiscalia els està analitzant "des del vessant penal" i està reunint tota la informació perquè, en un moment donat, pugui "instar la il·legalització d'algun partit", ha assegurat el fiscal general de l'Estat.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut