Torrent respon a Llarena que no faran renunciar cap diputat ni alteraran les majories

El president del Parlament respon a la interlocutòria del jutge del Suprem que apunta la suspensió de sis diputats independentistes

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, fixa la posició de la cambra després de la interlocutòria del jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena. En una entrevista a l'ACN, Torrent garanteix que el Parlament mantindrà les majories i no forçarà els diputats a plegar.

Torrent vol que la institució respongui a la interlocutòria del jutge que apunta la suspensió de sis diputats independentistes amb una fórmula que garanteixi que no s'alteren les majories i que no s'hagi de renunciar a cap escó.

"No permetrem que s'alterin les majories parlamentàries per un jutge o per un tribunal i no farem renunciar a l'acta a cap diputat del Parlament de Catalunya"

Torrent marca aquestes dues línies vermelles, però encara no concreta com s'abordarà l'ordre de suspensió. El Parlament esperarà fins que la mesa rebi l'informe encarregat als lletrats, previsiblement abans del dimarts.

Serà dimarts, en una reunió de la mesa, que es debatrà la resposta a Llarena:

"Allà es parlarà de la resposta que s'ha de donar a una interlocutòria que referma el relat fictici i la mentida que es construeix en acusacions falses."

 

 

Petició de consens

Torrent demana que la resposta que es doni a la interlocutòria de Llarena es concreti amb molt consens.

"A mi m'agradaria la màxima unitat política possible, desbordant fins i tot la majoria parlamentària que dona suport al govern."

Sobre les instruccions de Llarena, Torrent considera que es podrien presentar recursos, però ho deixa en mans de "les parts legitimades, les defenses dels diputats, que són les que poden presentar recurs".

"Un despropòsit jurídic i polític"

El president del Parlament també ha criticat que Llarena parli de la possibilitat de nomenar un diputat substitut.

"La fórmula que proposa Llarena és un despropòsit jurídic, polític i des de la perspectiva de la defensa dels drets polítics i civils dels diputats i dels ciutadans que els han votat."

Torrent creu que el jutge amb el que diu a la interlocutòria "el que busca és que els diputats hagin de renunciar a la seva acta i la seva feina de representants del poble; i això ni és just, ni legal, ni passarà de cap manera".

ARXIVAT A:
Procés catalàRoger TorrentGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut