Jordi Sànchez, diputat de JxCat
Jordi Sànchez, diputat de JxCat

Roger Torrent torna a proposar Jordi Sànchez com a candidat a la investidura

Tot apunta que la data del ple per investir Sànchez serà la setmana que ve, dimecres o dijous

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, torna a proposar Jordi Sànchez com a candidat a la presidència de la Generalitat. Ho ha anunciat després de la quarta ronda de contactes, aquesta última, telefònica.

Segons fonts de la presidència del Parlament, Torrent l'ha proposat en comprovar, després de la ronda de consultes amb els grups que ha fet entre divendres i dissabte, que és qui compta amb més suport.

Torrent no ha concretat la data del ple, però tot apunta que serà la setmana que ve, dimecres o dijous.

Hores abans de ser proposat candidat, Sànchez ha fet aquest tuit, enviat des de la presó:


Pendents de Llarena i l'ONU

Queda pendent saber si el jutge del Suprem, Pablo Llarena, deixarà sortir de la presó Jordi Sànchez per sotmetre's a la investidura. JxCat argumenta que les mesures cautelars que va demanar el Comitè de Drets Humans de l'ONU sobre Sànchez han de garantir que es podrà presentar al ple.

En l'anterior intent d'investidura de Sànchez, Llarena va negar que pogués anar al Parlament. I Sànchez va renunciar a ser candidat.

Torrent ha iniciat la ronda de converses aquest divendres al migdia, després que Turull l'ha informat que retira la seva candidatura a la presidència de la Generalitat. L'ha fet per telèfon després que Jordi Sànchez es va tornar a postular, animat per Carles Puigdemont.

 

 

Pendents de Comín

La CUP ja ha anunciat que, si el candidat no és Carles Puigdemont, s'abstindrà, si no és que el programa de govern sigui clarament republicà.

En aquesta situació, ERC i JxCAT sumarien 66 escons, però cal tenir en compte que Toni Comín no pot votar des de Bèlgica. Carles Puigdemont tenia garantida la delegació de vot mentre era a la presó, una situació que podria canviar ara que un tribunal alemanya l'ha deixat en llibertat.

Amb l'abstenció de la CUP, les forces no independentistes sumen 65 escons. Depenent de la suma d'ERC i JxCat, la investidura de Sànchez estaria garantida en segona volta.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàJxCat
Anar al contingut