Torrent es queixa per carta a Zoido pel desplegament policial al Parlament

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, envia una carta al ministre de l'Interior per mostrar el seu malestar pel desplegament de la Policia Nacional aquests últims dies al voltant del Parlament. Ho considera un gest de deslleialtat institucional i demana a Zoido que aquest operatiu no pertorbi el funcionament de la institució.

Torrent diu a Juan Ignacio Zoido que tampoc se'ls ha explicat per què es fan tasques policials a les clavegueres del parc. Per Torrent, la manca de comunicació formal és una deslleialtat institucional per part d'Interior.

En la carta, Torrent recorda que, fins i tot, s'ha inspeccionat la xarxa de clavegueram i vol saber de forma urgent les causes d'aquest operatiu policial "inèdit" que ha provocat, diu, una "alarma innecessària".

Torrent demana a Juan Ignacio Zoido que garanteixi que aquestes feines no pertorbaran el funcionament normal de la institució. Torrent diu que diputats i altres persones li han fet arribar la seva inquietud per aquest desplegament.

En els últims dies s'han vist imatges com aquesta, en què un grup de la Policia Nacional inspecciona les clavegueres del parc de la Ciutadella, una feina que habitualment fan els Mossos d'Esquadra i només en dies on s'espera algun acte al Parlament:

 

Aquesta és la carta que Torrent ha enviat a Zoido, en català i castellà:

 

El ministre de l'Interior ha explicat que respondrà "immediatament" la carta, quan la rebi.

Aquesta última setmana, Interior ha reforçat la vigilància en llocs estratègics per l'eventual retorn de Puigdemont.

Els controls s'han reforçat a les fronteres, on la policia fins i tot escorcolla maleters.

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut