Torrent: "Per aconseguir la República estem disposats a jugar-nos-ho tot"

Torrent ha reivindicat que "ningú pot dubtar del compromís" d'ERC amb la República

RedaccióActualitzat

Ho han fet tot i ho faran tot. Aquest és el missatge que ha enviat el president del Parlament, Roger Torrent, en l'acte d'Esquerra per commemorar la república.

Torrent ha reivindicat en un discurs contundent que "ningú pot dubtar del compromís" d'ERC amb la República.

"Algú dubta del compromís personal dels homes i dones d'ERC? Qui pot dubtar quan tenim el president a la presó i la secretària general a l'exili? Qui pot dubtar del compromís personal d'Esquerra Republicana? Ningú pot dubtar."

El polític republicà assegura que, a més, que estan disposats a continuar fent sacrificis per aconseguir la república catalana:

"Per aconseguir la República, estem disposats a jugar-nos-ho tot. Estem disposats a jugar-nos tot per guanyar la llibertat. Però no us llibertat que duri unes hores, no una llibertat que duri uns dies. La llibertat definitiva."

Torrent ha recordat els 87 anys d'història del partit. ERC ha fet aquest 14 d'abril l'acte "República és democràcia" en commemoració a l'aniversari de la proclamació de la II República.

 

 

ERC ha transformat la seva tradicional Festa de la República del 14 d'abril en una jornada reivindicativa i d'intens record dels empresonats i els exiliats. "Avui som aquí però no podem estar de festa", ha assegurat el president del Parlament, Roger Torrent.

En l'acte també ha participat el diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà, que ha demanat la formació d'un govern:

"No volem noves eleccions! Som el peu de la República efectiva, al peu de la muntanya. Ara només hem de decidir quin és el corriol, el camí a través del qual com abans millor fem el cim."

 

Carta d'Oriol Junqueras

A l'acte d'Esquerra també s'ha llegit una carta del líder del partit, Oriol Junqueras, que ha enviat des de la presó d'Estremera. Junqueras alerta que impedir la formació de govern equival a convertir la victòria independentista del 21 de desembre en un regal per al 155.

Junqueras diu que "cal seguir sumant i oferir un projecte inclusiu i integrador per a tots els ciutadans".

ARXIVAT A:
Procés catalàInvestiduraArticle 155Govern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut