Torrent parla de nova ingerència de l'Estat en no publicar, il·legalment, els nomenaments

El president del Parlament assegura que tots els consellers tenen tots els seus drets intactes per ser nomenats

Jordi AgustíActualitzat

El president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, assegura que tots els consellers tenen tots els seus drets intactes per ser nomenats i per exercir amb total normalitat. Ho ha dit en una entrevista al programa "Acció política".

Torrent, en l'entrevista gravada aquest dijous, considera que hi ha "una nova ingerència per part de l'estat espanyol intentant, de manera il·legal, no publicar aquests nomenaments".

"Estem veient l'enèsima ingerència del govern de l'Estat en la lliure determinació política en exercici de la sobirania del president de la Generalitat, que és qui pot i a qui correspon nomenar govern. Ha nomenat un govern amb uns consellers que tenen els seus drets polítics intactes i que, per tant, poden ser nomenats i exercir amb total normalitat."


Aplicació inconstitucional del 155

El president del Parlament creu que no només hi ha una aplicació il·legítima i inconstitucional del 155:

"Ara es vol allargar amb aquest pretext quan en realitat qui compon govern és la ciutadania de Catalunya a través dels seus representants i el president de la Generalitat, que és qui nomena els consellers."

 

 

 

La petició de diàleg

D'altra banda, Roger Torrent ha reiterat al govern espanyol la necessitat de començar un diàleg i aturar l'escalada de la repressió:

"El govern espanyol ha de fer una reflexió profunda, obrir-se a aquesta sol·licitud de diàleg que ha fet el president Torra, jo mateix i les institucions catalanes. Hi ha d'haver una aturada en sec de la vulneració de drets i llibertats fonamentals i cal fer política. Ara és l'hora de la política. Sempre hem estat disposats al diàleg i a fer política, i és el que reclamem al govern de l'estat espanyol... i no aquesta escalada de més repressió en la qual no només hi ha el govern de l'estat espanyol, sinó també Ciutadans i el PSOE, que sembla que vulgui superar en actitud de més repressió els altres partits."

 

Dimissions pel cas Gürtel

Torrent també ha lamentat que després de la sentència del cas Gürtel no hi hagi hagut dimissions al Partit Popular:

"En una democràcia madura, en un estat de dret sòlid, sentències com la del cas Gürtel comportarien un seguit de dimissions polítiques evidents i molt notòries i, de moment, a hores d'ara, no hi han sigut."

 

ARXIVAT A:
GürtelProcés catalàRoger TorrentMariano RajoyPSOECsArticle 155
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut