El president del Parlament, Roger Torrent (Reuters)
El president del Parlament, Roger Torrent (Reuters)
Barcelona

Torrent demanarà mesures cautelars a Estrasburg pel dret a investir Puigdemont

El Parlament presenta al Constitucional les al·legacions sobre la impugnació de la proposta de Puigdemont com a candidat a president de la Generalitat

RedaccióActualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, impulsarà una demanda de mesures cautelars davant el Tribunal Europeu de Drets Humans per protegir els drets de Carles Puigdemont a sotmetre's al debat d'investidura.

La demanda al TEDH es presenta a títol individual, i per això Torrent, a més d'impulsar-la, proposarà als diputats i diputades de la cambra que s'hi sumin. Es tracta d'una via reservada a casos en què pot haver-hi un dany irreparable. Si s'admetés a tràmit, el TEDH la resoldria en 24 hores.

A la vegada, el Parlament ha presentat al Tribunal Constitucional al·legacions sobre les seves mesures cautelars i la impugnació del govern espanyol a la investidura de Carles Puigdemont com a president de la Generalitat. El Parlament proposa al TC que es desestimi la impugnació i també que quedin sense efecte les mesures cautelars dictades pel tribunal el dissabte 27 de gener.

En l'escrit, de 40 pàgines, s'apel·la el dret de sufragi passiu de Carles Puigdemont per ser elegit i també el dret de sufragi actiu dels ciutadans que el van votar.

La cambra catalana també qüestiona que el TC hagi adoptat mesures cautelars abans de decidir si admet a tràmit el recurs del govern espanyol. L'escrit conclou que el tribunal s'ha extralimitat i ha usurpat unes funcions que no li són pròpies.

"Aquest tribunal ha incorregut en una clara extralimitació de funcions iha usurpat unes funcions que no li són pròpies".

 

Torrent: "Aniré fins a on calgui per defensar la institució i els drets de Puigdemont"

El mateix Torrent ha assegurat a través de Twitter que el Parlament té dret a investir el candidat que deicideixi la majoria dels catalans i ha assegurat que anirà on calgui per defensar la institució i els drets de Puigdemont:

ARXIVAT A:
Procés catalàArticle 155Eleccions 21D
Anar al contingut