Estremera

Torrent diu als presos que defensarà els seus drets "fins a les últimes conseqüències"

El president del Parlament ha visitat Junqueras i Forn a Estremera i a la tarda s'ha reunit a Soto del Real amb Sànchez i Cuixart

RedaccióActualitzat

El president del Parlament ha estat a la presó d'Estremera, a Madrid, per visitar Oriol Junqueras i Joaquim Forn. A la sortida, ha explicat que la reunió ha estat "molt emotiva" i que han parlat "del país, de la situació política i de la seva situació personal".

Roger Torrent ha dit també que els ha vist "molt serens i bé" i que envien un missatge de "tranquil·litat, però alhora de fermesa i dignitat".

Preguntat per si havien parlat de la investidura, ha assegurat que la reunió ha estat "molt profitosa des del punt de vista humà i de visió del país".

Torrent els ha transmès que, com a president del Parlament, defensarà "fins a les últimes conseqüències" els seus drets polítics, com a diputats en el cas de Junqueras i de Sànchez, però també de Forn i Cuixart.

"Els seus drets polítics, que passen per fer tot el possible perquè siguin lliures, amb els seus, a casa, i els seus drets polítics com a diputats, perquè puguin exercir lliurement allò que els ha encomanat el poble de Catalunya, que és que facin de representants seus. I això no només passa per votar en el ple del Parlament, sinó que passa per exercir tots els drets i responsabilitats que comporta ser diputat del Parlament de Catalunya."

Torrent també ha volgut remarcar diverses vegades que la trobada no s'hauria d'haver celebrat a la presó perquè Junqueras i Forn són "homes de pau amb profundes conviccions democràtiques i de dignitat". També ha destacat que són representants del poble de Catalunya i que "mai haurien d'estar, per les seves idees, a la presó".

 

El líder d'ERC i Joaquim Forn, que ha renunciat a la seva acta de diputat, són a la presó d'Estremera des de fa tres mesos. El jutge del Suprem va decidir fa una setmana mantenir Forn en presó preventiva.

De fet, segons fonts del Tribunal Suprem a l'agència EFE, els quatre dirigents independentistes empresonats seguiran a la presó fins que es faci el judici contra ells.

A la tarda, Torrent ha anat a la presó de Soto del Real a veure Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, en presó des del 16 d'octubre. N'ha sortit al cap de tres hores i sense fer declaracions.

A Twitter, ha assegurat que són "exemples de fortalesa i pacifisme" i ha advertit que no defalliran, ni ells ni els altres ndependentistes:

Amnistia Internacional va demanar aquest dimarts l'alliberament "immediat" de Sànchez davant la negativa del jutge Llarena de deixar-lo sortir per creure que manté l'ideari sobiranista i que això pot suposar reiteració delictiva.

 

 

 

ARXIVAT A:
InvestiduraProcés catalàIndependènciaEleccions 21D
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut