El president del Parlament, Roger Torrent, a Ginebra (ACN)
El president del Parlament, Roger Torrent, a Ginebra (ACN)

Torrent demana a l'ONU "complicitat per a una resolució política del conflicte"

Torrent diu que han vingut a Ginebra per "defensar els drets civils i participatius a Catalunya, on sistemàticament s'estan impedint"

Actualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, és a Ginebra per denunciar personalment davant l'Alt Comissionat pels Drets Humans de l'ONU la vulneració dels drets fonamentals dels diputats de la cambra catalana. L'objectiu, segons ha explicat Torrent després de reunir-se amb l'Alt Comissariat, "defensar els drets civils i participatius a Catalunya, on sistemàticament s'estant impedint":

"Traslladar la preocupació per la situació a Catalunya, traslladar aquesta preocupació per la vulneració dels drets i llibertats fonamentals, per demanar la implicació internacional a la defensa d'aquests drets i buscar la complicitat d'aquestes organitzacions i entitats amb la voluntat de generar un marc que permeti la resolució política del conflicte polític."

Torrent ha assegurat que "això s'entén" i ha valorat positivament la trobada amb la directora delegada de l'Alt Comissionat i amb altres entitats en defensa dels drets humans:

"Això s'entén. Això es comparteix. Això genera un consens molt fonamental. En totes les reunions en sortim molt satisfets, positivament satisfets perquè hi hagut una gran recepció als nostres plantejaments. S'ha entès perfectament quina és la nostra posició i sobretot hi ha hagut un consens bàsic en la necessitat de trobar una resolució política a un conflicte polític."

El president de la cambra catalana ha explicat que amb aquestes organitzacions internacionals comparteixen "la preocupació per defensar la democràcia i per resoldre políticament la situació a Catalunya, més enllà de les opcions polítiques".

"Hem insistit i compartim la visió que no és una qüestió d'independència sí o no. No és una qüestió d'objectius concrets polítics; d'objectius partidistes concrets, sinó que és una qüestió de democràcia."

 

 

Torrent ha denunciat que a Catalunya es viu un procés de regressió i atacs sistemàtics contra els drets i els exercicis civils en el marc del Parlament de Catalunya. I en aquest sentit, ha assegurat:

"No podem restar impassibles, ni inactius, Hem d'actuar, prendre la iniciativa."

En la mateixa línia, el president de la cambra catalana ha recordat el seu compromís per defensar els drets i llibertats de participació política a Catalunya, concretament al Parlament":

"Em vaig comprometre a fer tot el possible per defensar el dret de participació política de tots els diputats del Parlament i defensar els de la ciutadania de Catalunya. Amb aquest compromís, s'emmarca el viatge fet a Ginebra."

El president del Parlament ha volgut explicar davant d'aquest òrgan de les Nacions Unides que el Tribunal Suprem i el Constitucional han impedit la investidura de Carles Puigdemont, Jordi Sànchez i Jordi Turull. Segons Torrent, han parlat de tots els casos que afecten els càrrecs públics catalans, però també del conjunt de la ciutadania. També de poder desencallar la investidura.

Amb el mateix objectiu, es continuarà reunint amb altres organitzacions dedicades als drets humans en la seva estada a Ginebra, que s'allargarà fins a aquest dijous. També amb càrrecs suïssos electes per parlar de la vulneració de drets i llibertats fonamentals i aquesta necessitat d'internacionalitzar la situació.

 

 

Torrent ha insistit que a dia d'avui el candidat a la investidura és Jordi Sànchez. La trobada és una setmana després que el Tribunal Suprem impedís la investidura de Jordi Sànchez.

En una entrevista a "Els matins" de TV3, Torrent va afirmar la setmana passada que, després de la resolució de l'ONU que fixa mesures cautelars per protegir els drets de Sànchez, li "costava entendre que el Tribunal Suprem no fes cas d'una resolució que és molt clara, que se saltés aquesta legalitat internacional, continués vulnerant drets fonamentals i que Llarena decidís seguir amb aquesta regressió dels drets polítics."

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut