El president del Parlament, Roger Torrent, a la reunió de la Mesa, el 20 de febrer de 2018 (horitzontal)
El president del Parlament, Roger Torrent, a la reunió de la Mesa, el 20 de febrer de 2018 (horitzontal)

Torrent convoca el ple d'investidura de Jordi Sànchez per dilluns que ve

El ple començarà a les deu del matí

Actualitzat

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat per dilluns que ve, 12 de març, el ple d'investidura de Jordi Sànchez. Aquest dimarts ha signat la convocatòria del debat d'investidura de Sànchez com a candidat proposat a la presidència de la Generalitat l'endemà de la ronda de contactes que ha fet amb tots els grups parlamentaris. El ple començarà a les deu del matí.

Per ser investit en la primera votació, el candidat necessita el suport de la majoria absoluta de la cambra, és a dir, d'un mínim de 68 diputats dels 135 que té la cambra. En canvi, si el candidat no aconsegueix la majoria absoluta es pot sotmetre a un segon debat i a una segona votació, dos dies després, en què n'hi hauria prou que obtingués la majoria simple, és a dir, més vots a favor que en contra.

Sànchez encara no té prou suport per ser investit: Ciutadans, PSC, Comuns i PP han anunciat que hi votaran en contra (sumen 65 diputats) i la CUP ha dit, de moment, que s'abstindrà (en té 4). Malgrat que JxCat i ERC van anunciar a Torrent que tenen un preacord per a la seva investidura, els seus diputats no superen l'oposició en nombre d'escons. En sumen 66, però s'han de descomptar els vots de Carles Puigdemont i Antoni Comín, que són a Brussel·les.

En tot cas, encara queden moltes hores i la CUP està l'espera d'un nou document en què treballen JxCat i ERC amb la intenció de convèncer els cupaires per sumar-s'hi.

En qualsevol cas, s'està pendent de la decisió del jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena, sobre si deixa sortir Jordi Sànchez de la presó per assistir al ple d'investidura.

La data del ple d'investidura, precisament, s'ha sabut poc després que l'advocat de Jordi Sànchez avancés que el ple seria el 12 de març. Ho ha fet en els seus escrits al Tribunal Suprem i al Constitucional per demanar la immediata llibertat del seu client o que es prenguessin les mesures necessàries perquè Sànchez pugui anar personalment al debat d'investidura "previst pel pròxim dia 12 de març del 2018", ha dit.

Jordi Sànchez, expresident de l'Assemblea Nacional Catalana, està en presó preventiva des del 16 d'octubre, igual que el president d'Òmnium, Jordi Cuixart. En les eleccions del 21 de desembre, Sànchez va ocupar el número 2 en la candidatura de Junts per Catalunya, darrere de Carles Puigdemont.

ARXIVAT A:
Procés catalàEleccions 21D
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut