Jaume Torramadé, en una imatge d'arxiu
Jaume Torramadé, en una imatge d'arxiu
Girona

Torramadé deixa temporalment la presidència de la Diputació de Girona i els càrrecs a UDC

L'alcalde de Salt, que també ha abandonat de forma temporal els seus càrrecs a Unió Democràtica, ha nomenat un president interí mentre no s'aclareixin les acusacions d'abús sexual. No deixarà l'alcaldia de Salt perquè creu que aquest afer no té conseqüències en aquest àmbit.

RedaccióActualitzat
Jaumé Torramadé ha fet un pas enrere com a president de la Diputació de Girona i ha nomenat un president interí fins que no s'aclareixin les acusacions que hi ha contra ell de suposat assetjament sexual a l'assessora i presidenta local del seu partit, Unió Democràtica.

"No es tracta d'una retirada, ni de bon tros d'una dimissió", sinó que convé "prendre certa distància durant unes setmanes pel bé de la institució i del partit", ha argumentat  Torramadé. L'alcalde de Banyoles i vicepresident de la Diputació, Miquel Noguer, l'ha rellevat provisionalment.

Unió Democràtica de Catalunya ja ha fet saber abans d'aquest anunci que Torramadé ha demanat la suspensió temporal voluntària del seu càrrec al partit com a president de la intercomarcal de Girona. La portaveu d'UDC, Marta Llorens, ha aplaudit aquesta decisió però ha lamentat la situació que es viu a Girona i ha defensat la presumpció d'innocència.

Torramadé, en canvi, continuarà a l'alcaldia de Salt perquè creu que aquest afer no té conseqüències en aquest àmbit. El grup del PSC, a l'oposició, no comparteix aquesta opinió i ha demanat al màxim cap del govern local que, per coherència, també sigui rellevat d'aquestes funcions.

Torramadé ha estat acusat d'assetjament sexual per una assessora d'UDC a la Diputació i presidenta local del partit, Minerva Amador, mentre que ell l'ha denunciada per extorsió.
Anar al contingut