El president de la Generalitat, Quim Torra, en arribar a la presó madrilenya d'Estremera (EFE)
El president de la Generalitat, Quim Torra, en arribar a la presó madrilenya d'Estremera (EFE)

Torra torna a Estremera per visitar Junqueras, Rull, Turull, Romeva i Forn

El president de la Generalitat es referma en el seu compromís de restituir-los en el càrrec

Actualitzat

El president Quim Torra ha tornat a visitar aquest dilluns el vicepresident i els consellers de l'anterior govern de la Generalitat que estan a la presó madrilenya d'Estremera.

La visita s'ha fet dos dies després d'haver nomenat el nou govern sense que alguns dels empresonats no hagin pogut ser restituïts en el càrrec.

 

De fet, és la segona visita de Torra a Oriol Junqueras, Josep Rull, Jordi Turull, Joaquim Forn i Raül Romeva des que va ser nomenat president de la Generalitat. La primera va ser fa quinze dies, el 21 de maig.

Torra ha passat unes dues hores amb els polítics empresonats.

 

A la sortida, Torra ha remarcat que el primer objectiu de la seva visita era agrair a Junqueras, Rull, Turull, Forn i Romeva "la dignitat amb la qual segueixen defensant la llibertat de Catalunya". En especial, ha afegit, ha volgut reconèixer a Rull i Turull el seu gest "de generositat" per facilitar la formació de govern.

El president de la Generalitat, a més, ha reiterat als presos el "compromís vital" de restituir-los en el càrrec, a ells i Puigdemont.

 

A Estremera, Torra també ha confirmat que ha mantingut un intercanvi de missatges amb Pedro Sánchez, president del govern espanyol, i han quedat en veure's "tan aviat com sigui possible".

Torra sosté que aquesta reunió "és urgent", perquè convé aclarir algunes incògnites.

 

Cal saber, ha dit, si el partit que governa a Espanya és "el PSOE que va despenalitzar la convocatòria de referèndums o el que va donar suport al 155". També si a La Moncloa hi trobarà "un president del govern que volia canviar el delicte de rebel·lió [per endurir-lo] o "un altre Pedro Sánchez".

El president de la Generalitat també ha avançat que ja han demanat autorització per poder fer traspàs de carteres a les presons, entre els consellers nomenats i els que ho van ser de l'últim govern Puigdemont.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut