El president Torra al Parlament en la sessió de dimecres 7 de juny (EFE)
El president Torra al Parlament en la sessió de dimecres 7 de juny (EFE)
Barcelona

Torra sobre la trobada amb Sánchez: "Cal que ells i nosaltres prenguem riscos"

El president de la Generalitat creu que el vídeo dels polítics catalans presos a Estremera ajuda la ciutadania a veure "la gravetat del quE vivim"

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat que la pròxima reunió amb el cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, vagi acompanyada d'una voluntat d'assumir riscos perquè no es quedi només en una simple foto.

En una entrevista que publicarà demà el diari Ara, Torra s'ha referit positivament a la conversa que van tenir els dos presidents ahir, divendres, per telèfon. El president de la Generalitat creu que la trobada ha d'anar precedida de converses entre els dos governs per concretar les posicions i diu que cal "prendre riscos" perquè tot plegat no quedi reduït a una foto.

"Crec que ha sigut molt interessant que el senyor Pedro Sánchez digués: 'Que els equips treballin.' Ja em sembla una pista força interessant, en el sentit de dir --i jo coincideixo amb ell-- que tampoc no es tracta només d'anar-se a fer una foto. I, per tant, preparem bé la reunió, cadascun des de les nostres posicions. El que cal és que ells i nosaltres prenguem riscos i sapiguem trobar uns certs espais."

Torra també ha defensat la difusió de les imatges dels polítics empresonats a Estremera. Quim Torra assegura que les imatges dels líders independentistes captades per un intern a Estremera ajuden a fer veure a la ciutadania la cruesa que representa la privació de llibertat i contribueixen a denunciar una situació anòmala. Tot i això, lamenta la intromissió en la privacitat.

"Ha posat el país davant del mirall, davant de la realitat de veure els nostres amics com a presos polítics en aquella vida ordinària a la presó. L'impacte que és possible que molts catalans estiguin sentint és el mateix que jo vaig sentir la primera vegada que vaig anar a la presó. Hi vaig anar com a advocat. Em vaig col·legiar per poder visitar els companys i amics, abans de ser president de la Generalitat, i després hi he anat dues vegades com a president de la Generalitat. Jo també puc dir que, cada vegada que entro a la presó, veure que estan privats de llibertat, em sembla un exercici positiu perquè la ciutadania s'adoni de la gravetat del que vivim."

La difusió d'aquestes imatges, que mostren el dia a dia d'Oriol Junqueras, Joaquim Forn i Raül Romeva, ha provocat el malestar dels familiars dels empresonats.

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro SánchezJxCatPSOEGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut