Quim Torra a Ginebra després de reunir-se amb Marta Rovira
Ginebra

Torra s'allunya dels pressupostos de Sánchez: "Seria com donar suport als de Rajoy"

El president de la Generalitat diu que la negociació és impossible mentre hi hagi polítics a l'exili i a la presó

Actualitzat

El president Quim Torra descarta que hi pugui haver negociació per als pressupostos amb el govern espanyol. Ho ha assegurat aquest dimecres des de Suïssa, on s'ha reunit amb la secretària general d'ERC, Marta Rovira.

Torra insisteix que amb polítics a l'exili i a la presó, si no hi ha moviments ningú es pot pensar que donaran suport als comptes de Pedro Sánchez perquè seria el mateix, diu, que haver aprovat els pressupostos de Rajoy.

"La negociació de pressupostos al meu entendre és impossible amb la situació actual de presos polítics i d'exiliats. Acabo de veure la Marta Rovira, que és a l'exili. Seré dilluns a Waterloo a veure el president Puigdemont, em vaig reunir amb els Jordis ahir..."

"Aquesta és la situació que hi ha avui al país. En aquesta situació algú es pensa que si no s'ha mogut res nosaltres podem donar suport a uns pressupostos? Seria com donar suport als pressupostos de Mariano Rajoy, perquè no s'hauria mogut res i estariem en les mateixes condicions."

Reunió amb Marta Rovira

El president Torra i Marta Rovira s'han reunit una hora i mitja. Ha estat una trobada discreta, sense imatges, a tocar de l'aeroport de Ginebra. Diu que ha vist Marta Rovira molt tranquil·la i forta.

"Hem estat parlant de tot, de com es trobava ella, de com veu el futur polític del país, amb un altíssim grau de coincidència. Estic molt content d'haver vingut, d'haver pogut tenir aquesta xerrada amb ella. L'hi agraeixo moltíssim. Li desitjo tota la sort. Sap que té el govern de Catalunya al seu costat."

El president ha coincidit amb la secretària general d'ERC, a l'exili des del mes de març a Suïssa, que l'única sentència acceptable és l'absolució dels polítics empresonats.
 

Torra i el delegat de la Generalitat a Ginebra, Manuel Manonelles (ACN)

 

Torra defensarà aquest dimecres a la Universitat de Ginebra la necessitat d'una mediació internacional per trobar una solució política al conflicte entre Catalunya i l'Estat.

També ha assegurat que veu bé la visita de Pablo Iglesias a Junqueras, divendres, per "parlar de tot", segons ha admès el secretari general de Podem.

ARXIVAT A:
Quim TorraPDeCATPedro SánchezPSOEERCPressupostos Generals de l'Estat
Anar al contingut