Quim Torra es vol reunir amb Pedro Sánchez a la Generalitat "per seguir avançant i per seguir discutint" (ACN)
Quim Torra es vol reunir amb Pedro Sánchez a la Generalitat "per seguir avançant i per seguir discutint" (ACN)
Barcelona

Torra proposarà a Sánchez una segona reunió a la tardor al Palau de la Generalitat

A la sessió de control del Parlament, Torra ha assegurat que el dret a l'autodeterminació ha de ser l'eix principal de la trobada de dilluns

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, assegura que anirà dilluns que ve a La Moncloa amb voluntat d'avançar en el diàleg i que hi hagi una altra entrevista amb Pedro Sánchez a la tardor i, aquest cop, al Palau de la Generalitat. També li ha agraït al president del govern espanyol que puguin parlar de tot.

A la sessió de control que s'ha fet al Parlament, Torra ha afegit que en la reunió de dilluns amb el cap de l'executiu espanyol l'interpel·larà sobre quina és la proposta del govern espanyol per culminar el procés d'autodeterminació a Catalunya.

"Fins on arribarem en aquesta primera reunió? Exactament no ho sé. Potser constatarem on som. Però haurem parlat de tot. I em sembla que això és important ja per sortir d'un cert cul de sac en el qual ens trobàvem. I en la segona reunió, que jo vull que es faci al Palau de la Generalitat si el president Sánchez li sembla oportú, tindrem una altra oportunitat per seguir avançant i per seguir discutint."

També ha explicat que els 46 punts de demandes d'inversions i incompliments de la llista que va plantejar Artur Mas al govern espanyol s'hauran de tractar a les comissions bilateral i mixta.

 

 

Arrimadas: "Vostè no vol ni pot representar els catalans"

L'oposició ha demanat un cop més al president que aparqui el procés i baixi al terreny de la política real. La cap de l'oposició, Inés Arrimadas, ha preguntat al president com pensa defensar els catalans que no són independentistes a la reunió a La Moncloa.

"Viuen en una gran bombolla d'un llaç groc. No se n'adona que quan vostè pot parlar de tot, només parla del mateix, del monotema, senyor Torra? Està obsessionat! Als catalans els interessen moltes més coses. Vostè no vol ni pot representar els catalans. Com ho farà si ni tan sols ens considera catalans als que no som independentistes."

I el president de la Generalitat li ha contestat...

"Jo reconec que dec viure en la meva bombolla, però almenys és una bombolla una mica més tranquil·la, no hi ha tants crits. És una bombolla bastant més agradable. Ja li asseguro que si (···) Jo seguiré parlant del dret d'autodeterminació perquè aquest és un tema que interessa tant als catalans independentistes com als catalans no independentistes."

Socialistes i comuns recomanen al president que avanci en el diàleg bilateral amb el govern espanyol.

 

Crítiques de Torra a Borrell

Això en el Parlament. En el seu compte de Twitter, Quim Torra s'ha referit a Josep Borrell, després que aquest dimecres el ministre d'Exteriors defensés el discurs que l'ambaixador espanyol als Estats Units, Pedro Morenés, va fer a Washington, en un acte en què va coincidir amb el president de la Generalitat. En el tuit, Torra compara el PSOE amb el PP.

 

 

Abans d'entrevistar-se dilluns amb Pedro Sánchez a La Moncloa, Quim Torra es reunirà aquest divendres a Barcelona amb Alberto Garzón, coordinador federal d'Esquerra Unida. La reunió ha de servir per "obrir ponts de diàleg" amb el govern i "destensar" la situació, segons ha anunciat el mateix dirigent d'Esquerra Unida.

ARXIVAT A:
Procés catalàPedro SánchezQuim Torra
Anar al contingut