El president de la Generalitat, Quim Torra (ACN)
El president de la Generalitat, Quim Torra (ACN)

Torra ofereix acollir a Catalunya totes les persones del vaixell Aquarius

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat la seva oferta per acollir els 629 migrants que porta l'embarcació Aquarius al mig del Mediterrani.
 

 

Aquest oferiment l'ha fet després que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha donat instruccions perquè Espanya aculli el vaixell al port de València per "evitar una catàstrofe humanitària" i complir amb tots els compromisos internacionals en aquesta matèria.

Xavier García Albiol ha mostrat la seva discrepància amb l'oferiment d'acollida d'Espanya.

 

 

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, també havia ofert el port de Barcelona perquè hi pugui atracar el vaixell Aquarius.

I el president del País Basc, Iñigo Urkullo, s'ha mostrat disposat a acollir el 10% de les persones que hi ha a bord del vaixell.


L'embarcació podrà atracar al port de València en una operació conjunta amb les Nacions Unides. El vaixell arribarà a finals de setmana. Mentrestant, el president de Malta ha assegurat que farà arribar aigua i menjar a l'embarcació.

Les autoritats italianes han denegat el permís al vaixell de l'ONG SOS Mediterranée per atracar al seu país, i Malta tampoc havia donat l'autorització.

Enmig de les acusacions entre els governs italià i maltès, la Comissió Europea havia demanat per "imperatiu humanitari" que els dos estats es posessin d'acord perquè les 629 persones de l'Aquarius "rebessin l'atenció que necessiten".

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut