Pedro Sánchez escolta les explicacions de Quim Torra als jardins de La Moncloa el 9 de juliol (ACN)
Pedro Sánchez escolta les explicacions de Quim Torra als jardins de La Moncloa el 9 de juliol (ACN)
Barcelona

Torra ofereix a Sánchez una cimera entre els dos governs el 21 de desembre al Palau

Aquell dia, el govern espanyol té previst fer una reunió del consell de ministres a Barcelona

RedaccióActualitzat

El president Quim Torra ha ofert al cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, fer al palau de la Generalitat una cimera entre els dos governs, el dia 21 de desembre. Aquell dia, l'executiu del PSOE té previst fer una reunió del consell de ministres a Barcelona.

El cap de gabinet de Torra ha enviat aquest dimarts una carta al seu homòleg de La Moncloa on expressa que el govern vol "aprofitar qualsevol ocasió per tractar a fons i rigorosament el greu conflicte polític existent". En la carta, es recorda que a la reunió que van tenir Sánchez i Torra el mes de juliol al palau de La Moncloa "es va manifestar la voluntat de buscar una via de diàleg que permetés la negociació necessària per resoldre el problema polític que ens ocupa."

Per això, Quim Torra ofereix al president espanyol el mateix palau de la Generalitat com a escenari d'una trobada entre els dos governs el divendres 21 de desembre, una proposta que ja va fer la consellera de la Presidència i portaveu del govern, Elsa Artadi, que aquest dimarts s'ha oficialitzat.

 

Carta de Torra a Sánchez by Moderador Noticies Web on Scribd

 

Aquest migdia. Elsa Artadi ha afirmat, en la compareixença informativa posterior a la reunió del govern, que veu "debilitat" l'executiu de Sánchez i ha afeguit que no li sorprenen els comentaris sobre un avançament electoral:

"Segueix desacreditada la justícia amb una part activa del mateix PSOE, pactant el president del Suprem i del Consell General del Poder Judicial. Estan en aquesta situació de debilitat. I nosaltres ens preguntem amb quina intenció va anar a la moció de censura"

De moment no hi ha cap comunicació oficial de l'executiu espanyol a aquesta proposta de cimera de Quim Torra.

 

Elsa Artadi i Quim Torra, aquest dimarts, abans de començar la reunió del govern (EFE)

 

Notícia relacionada: "Torra demana per carta a Sánchez una reunió i La Moncloa respon que no és el moment"

 

Obertura de delegacions de la Generalitat a l'exterior

Mentrestant, en la reunió d'aquest dimarts, el govern ha aprovat obrir més delegacions a l'exterior. Es tracta de la reobertura de les quatre seus tancades durant l'aplicació del 155 que quedaven pendents a Lisboa, Zagreb, Estocolm i Viena, i la posada en marxa de dues noves oficines a Riga, a Estònia, i a Beirut, al Líban

El govern de Torra va aprovar el 26 de juny el decret que permet la reobertura de les delegacions catalanes a Alemanya, al Regne Unit i Irlanda, a Itàlia, els Estats Units, França i Suïssa. En aquests dos últims casos, la reobertura continua pendent. L'obertura d'aquestes sis delegacions és una de les últimes iniciatives del conseller d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència, Ernest Maragall, que ha presentat la seva renúncia per presentar-se a les municipals de Barcelona. De fet, la reunió d'aquest dimarts ha estat l'última de Maragall a l'executiu.

Un cop acabi aquest desplegament a l'exterior, l'estratègia del govern és començar una tercera fase d'expansió per obrir seus i tenir representants a l'Orient Mitjà, l'Àsia i l'Amèrica Llatina."Continuem treballant amb normalitat", ha dit Elsa Artadi, que ha recordat que abans del 155 "no hi va haver problema" amb les delegacions.

La consellera ha criticat que Borrell digués primer que no es podien reobrir les delegacions per qüestions de "tràmits" i, després, emetés un informe dient que "malmetien la imatge del govern espanyol". "Nosaltres seguim amb el desplegament", ha remarcat Artadi.

 

ARXIVAT A:
Quim TorraPedro SánchezProcés catalàGovern empresonat
Anar al contingut