Quim Torra i Pedro Sánchez
Quim Torra i Pedro Sánchez

Torra i Sánchez parlen per telèfon i tindran una reunió "ben aviat"

Pedro Sánchez ha trucat a tots els president autonòmics aquest divendres

RedaccióActualitzat

Quim Torra i Pedro Sánchez ja han parlat. El president de la Generalitat i el del govern espanyol s'han trucat aquest divendres a la tarda i s'han emplaçat a tenir una reunió "ben aviat".

La trucada, però, no ha estat personal sinó que Pedro Sánchez ha trucat a tots els president autonòmics. No ha transcendit el contingut de la conversa entre Torra i Sánchez.

Segons la Generalitat, els gabinets dels dos governs tancaran la data de la trobada entre els dos presidents, que serà ben aviat.

Trobada amb Iceta i apel·lació al consens

La trucada arriba després de dies en què els dos líders han insistit que cal obrir una línia de diàleg. I el mateix dia que el govern espanyol s'ha reunit per primer cop, un consell de ministres on s'ha mostrat la voluntat de dialogar amb Torra sempre dins del marc constitucional.

Un Consell de Ministres que ha fet efectiu l'aixecament del control financer de la Generalitat, lligat a la desactivació del l'article 155. 

quest divendres, Torra també ha començat la ronda de trobades amb els líders dels grups parlamentaris. Primer s'ha reunit amb Miquel Iceta. El líder del PSC ha assegurat que la reunió ha estat cordial i ha dit que han coincidit que cal treballar pels catalans des de la discrepància política.

Pel que fa a la reunió entre el nou govern de Madrid i Torra, Iceta ha descartat el PSC com a mediador.

ARXIVAT A:
Procés catalàPSOEQuim TorraPedro Sánchez
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut