Aragonès i Torra, durant una sessió al Parlament (ACN)
Aragonès i Torra, durant una sessió al Parlament (ACN)

Torra i Aragonès intenten rebaixar la tensió entre JxCat i ERC

Actualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, i el vicepresident i conseller d'Economia, Pere Aragonès, han conversat aquest dimecres al despatx de Torra al Parlament. La reunió s'ha fet per rebaixar la tensió després del xoc entre JxCat i ERC al Parlament arran del desacord sobre si cal substituir temporalment els sis diputats suspesos pel Suprem o bé s'ha de deixar al marge de la mesura Carles Puigdemont.

L'objectiu de Torra i Aragonès és aïllar el govern de coalició de la disputa entre els dos grups parlamentaris. En la trobada, en què també hi havia alguns dels col·laboradors dels dos polítics, s'ha convingut a evitar que la crisi tingui repercussió en el funcionament de l'executiu.

Intercanvi d'acusacions a les rodes de premsa

Hores abans, Torra i Aragonès ja s'havien reunit i havien acordat no atiar més el foc i rebaixar el to en les rodes de premsa convocades al migdia. No obstant això, a la sala de premsa del Parlament l'intercanvi d'acusacions entre els dos socis independentistes, no s'ha relaxat, sinó que ha agafat encara més virulència.

El portaveu de JxCat, Albert Batet, ha retret al president del Parlament, Roger Torrent, haver incomplert l'"acord verbal" que suposadament havien assolit amb ERC. Aquest acord, segons Batet, consistia a substituir els diputats suspesos que segueixen a la presó, però no Puigdemont. Minuts després, també en roda de premsa, el president del grup parlamentari d'ERC, Sergi Sabrià, ha acusat JxCat de "mentir de manera descarada" i ha donat per "trencada" la confiança entre els dos grups.

Després d'aquest nou pic de tensió, segons les fonts consultades, Torra i Aragonès han tornat a conversar al vespre per insistir en la necessitat de reconduir la crisi i, en tot cas, evitar que tingui repercussió en el funcionament del govern.

Maragall nega que el govern estigui "en risc"

El conseller d'Acció Exterior, Ernest Maragall, ha assegurat que les diferències de criteri evidenciades al Parlament "no posen en risc el govern". Tanmateix, el republicà ha demanat a JxCat que "abandoni el terreny de les desqualificacions".

 

 

A través de Twitter, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha advertit que no renunciaran "a la restitució de Puigdemont" i que no faran "seguidisme" del jutge Llarena.

 

ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraPere AragonèsJxCatERC
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut