El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest diumenge a Vilafranca del Penedès
El president de la Generalitat, Quim Torra, aquest diumenge a Vilafranca del Penedès
Vilafranca del Penedès

Torra espera que Rajoy aixequi el 155: "No em puc imaginar que incompleixi la llei"

El president de la Generalitat espera que dimecres els consellers prenguin possessió dels càrrecs

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha dit aquest diumenge que espera que dimecres els nous consellers del seu govern puguin prendre possessió dels càrrecs i "s'aixequi definitivament el 155".

Torra ho ha dit a Vilafranca del Penedès, on ha visitat les Fires de Maig, i ha afegit que no preveu la possibilitat que el govern de Mariano Rajoy no publiqui el decret de nomenament dels nous consellers:

"No em puc imaginar que el govern espanyol incompleixi la llei, i per tant nosaltres esperem que demà es publiqui no només el decret d'àmbits i d'estructura del govern, sinó també el decret de nomenaments. No pot ser d'una altra manera. És el president de la Generalitat el que té la facultat de nomenar els consellers, i esperem que el govern de l'Estat ho respecti."

Torra també ha reiterat l'oferta de diàleg a Rajoy i l'ha ampliada a Pedro Sánchez:

"Diàleg, per favor, que el diàleg sigui la paraula que presideixi aquests mesos, que la política dialogui amb la política. La política no pot dialogar amb la justícia, no podem estar judicialitzant la política. Aquesta petició de diàleg, l'he estès també al secretari general del PSOE, el senyor Pedro Sánchez."

"Li prego, senyor Sánchez també, que s'uneixi a aquest diàleg i que seiem tots junts, el president Rajoy, el senyor Sánchez i jo mateix com a president del govern de Catalunya."

 

 

Puigdemont: "Els colpistes del 155"

Per la seva banda Carles Puigdemont també ha reaccionat a l'anunci del govern espanyol de frenar la publicació al DOGC del decret de nomenament dels consellers.

Puigdemont s'ha fet ressò de la carta de denúncia d'associacions de juristes criticant que el govern espanyol freni la publicació del decret de nomenament dels consellers, i ha qualificat de "colpistes del 155" els partits que donen suport a l'aplicació d'aquest article de la Constitució.

El president cessat per Rajoy ha afirmat que aquests consideren l'estat de dret com "un interruptor":

ARXIVAT A:
Article 155Eleccions 21DInvestiduraProcés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut