Torra es compromet a analitzar l'actuació dels Mossos en la marxa independentista

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat assegura que s'analitzarà l'actuació dels Mossos d'Esquadra en la contramanifestació independentista del 29 de setembre. Les càrregues han acabat amb 24 ferits lleus i sis detinguts.

Torra n'ha parlat en una entrevista al programa "Preguntes freqüents" poques hores després de la manifestació de Jusapol a Barcelona i la concentració independentista contrària. Assegura que ha estat un dia complicat, que hi ha imatges que no li han agradat i que s'analitzarà l'actuació dels Mossos.

"Ha sigut un dia intents, dificilíssim. Els Mossos tenien un paper complicadíssim. L'hem d'analitzar. El meu compromís és que, si algunes de les praxis de tot aquest operatiu no responen als protocols del Departament d'Interior, les analitzarem."

Tot i això, Torra ha demanat tenir en compte "tota la complexitat del dia d'avui" i ha insistit que cal veure "la totalitat del cos dels Mossos" i "el dia a dia de la policia".


El president de la Generalitat assegura que ha parlat amb el conseller d'Interior, Miquel Buch, i ha deixat clar que no li demanarà la dimissió. La CUP i el PP han exigit, per motius diferents, la dimissió del conseller.

Torra ha assegurat que no se sent responsable de les imatges d'avui, ha condemnat qualsevol tipus de violència i ha recordat les bases pacífiques del moviment independentista.


El president de la Generalitat ha reivindicat la manifestació pacífica i festiva que s'ha fet a la plaça Sant Jaume i ha explicat que ell també "se sent ofès" per la marxa de Jusapol, però considera que no es podia prohibir.

"Compareteixo aquesta ofensa, però, si hem decidit que aquest país se la juga a la democràcia, a la llibertat d'expressió, a la llibertat de pensament, ens l'hem de jugar i, per tant, aquesta manifestació havia de passar."

Torra també ha explicat per què es va desallotjar l'Acampada per la Llibertat. Assegura que era un tema de seguretat per l'alerta antiterrorista.

"No podem tenir unes tendes al mig de la plaça Sant Jaume. Vaig parlar sovint amb la gent de l'acampada i ens vam entendre."


No descarta torna a portar una declaració d'independència al Parlament

Més enllà de les càrregues policials d'aquest 29S, Torra ha parlat de la resta d'actualitat del país. Preguntat sobre quin serà l'escenari un cop arribi la sentència del judici als líders independentistes, Torra ha explicat que se sometrà al Parlament i no descarta portar-hi una declaració d'independència.

Quim Torra: "El Parlament decidirà què s'ha de fer en aquell moment."

Laura Rosel: "Hi portarà una delcaració d'independència?"

Torra: "El Parlament decidirà què s'ha de fer en aquell moment. I no sortiré d'aquí."

Rosel: "No ho descarta, doncs?"

Torra. "En absolut. Ni ho descarto ni no ho descarto."


Torra considera que la intenció del líder d'ERC i exvicepresident, Oriol Junqueras, de ser candidat a les eleccions europees és positiva perque "ajudarà a internacionalitzar el procés".

El president també s'ha referit a les eleccions municipals per demanar que l'independentisme tingui una candidatura unitària per a l'alcaldia de Barcelona.


ARXIVAT A:
Procés catalàQuim TorraIndependència
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut