Sessió de control al govern de Torra
Sessió de control al govern de Torra

Torra convoca tots els partits a una taula pel diàleg el 16 de novembre

La convocatòria arriba després de la petició reiterada del PSC

Actualitzat

El president de la Generalitat convoca els partits polítics a una taula pel diàleg. Quim Torra ho ha anunciat durant la sessió de control al Parlament a preguntes del líder del PSC, Miquel Iceta. La reunió es farà el 16 de novembre.

Els socialistes i els comuns han fet aquesta petició al president en diverses ocasions. Torra ha defensat un debat amb un diàleg "seriós, honest i profund que el país necessita" i per demostrar així que el govern treballa per a tot el país i no només per a una part.

"Estem disposat a fer tots els passos possible. I serà interessant veure si ens pot servir per aprofundir en el diàleg que demanem."

La iniciativa veu la llum després que el Parlament aprovés una petició del PSC que ho reclamava, i és per això que al ple d'aquest dimecres ha estat el líder socialista, Miquel Iceta, qui li ha recordat aquest compromís.

Iceta li ha demanat que la cimera serveixi per fer "el debat endins que els catalans necessiten".

"Creiem que sense un debat i un diàleg entre les forces de Catalunya no podrem avançar."  

El socialista, a més, ha aprofitat per criticar que Torra s'estigui dedicant majoritàriament a potenciar "qüestions que tenen a veure només amb la meitat del país", en referència al Consell de la República i el Consell Assessor per a l'Impuls del Fòrum Cívic i Social per un Debat Constituent, un extrem que Torra ha negat.

Per la seva banda, el PP ja ha confirmat que no assistirà a la trobada:

 

 

 

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut