Quim Torra amb l'alcalde de Palamós, Lluís Puig (ACN)
Quim Torra amb l'alcalde de Palamós, Lluís Puig (ACN)

Torra celebra que el PSOE presenti propostes, però diu que cal partir de l'1-O i el 27-O

El president diu que la reunió amb Sánchez no serà per "fer-se la foto" i que parlaran de drets i d'autodeterminació

RedaccióActualitzat

El govern espanyol i la Generalitat van marcant les seves posicions de cara al període de diàleg que estan anunciant. El nou govern de Pedro Sánchez ha explicat per boca de la ministra Meritxell Batet que està disposat a parlar de 45 de les 46 demandes de Puigdemont. El president de la Generalitat, Quim Torra, celebra la proposta, però marca el punt de partida en l'1 d'octubre i la declaració d'independència del 27-O.

Torra diu que és important que hi hagi propostes:

"Igual que la del Cercle d'Economia donem la benvinguda a totes les propostes, perquè sobre això hem de debatre"

Però marca la línia per començar a negociar. Diu que no s'ha de parlar d'un document de fa dos anys - en relacio amb les 46 demandes de Puigdemont - , sinó el resultat del referèndum de l'1 d'octubre.

"L'estat espanyol coneix perfectament la nostra posició. Partim d'un referèndum d'autodeterminacó de l'1 d'octubre i d'una declaració política del 27 d'octubre"

 

 

Trucada amb Sánchez

Torra assegura que la conversa que va tenir divendres a la tarda amb Pedro Sánchez per emplaçar-se a una reunió va ser cordial.

"Va ser una conversa breu, però molt cordial"

Assegura que es reuniran aviat i que la trobada no serà per "fer-se la foto":

"Parlarem de tot el que interessa al país. I al país en aquest moments li interessa parlar de la situació dels drets i llibertats, dels drets socials, del dret de l'autodeterminació. I això és el que discutirem"

 

Elogis a Trapero

Quim Torra també ha aprofitat per agrair "el servei i la dedicació" de Josep Lluís Trapero al cos de Mossos d'Esquadra. El president i el nou conseller d'Interior, Miquel Buch, li van oferir tornar a ocupar el càrrec de comissari en cap de la policia catalana, però ell ho ha declinat, segons ha explicat el cos mateix a les xarxes socials.

Trapero, encausat per sedició, creu que la seva restitució en el càrrec no és bona ni per al cos dels Mossos ni personalment per a la seva situació processal.

Torra diu que "entén" la seva decisió de renunciar a ser un altre cop cap dels Mossos.

"Hauria estat un gran honor que hagués acceptat. Entenem perfectament la seva posició. Crec que ho fa pel bé del cos, però jo també vull expressar la meva admiració i respecte per un servei a la ciutadania exemplar per part del major Trapero"

ARXIVAT A:
Quim TorraProcés catalàPSOE
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut