El president de la Generalitat, Quim Torra, durant l'entrevista a "El Punt Avui"
El president de la Generalitat, Quim Torra, durant l'entrevista a "El Punt Avui"
Barcelona

Quim Torra defensa la restitució dels consellers cessats per l'article 155

En la primera entrevista des que és president, Torra veu inimaginable que segueixi la intervenció de l'Estat a Catalunya

RedaccióActualitzat

El president de la Generalitat, Quim Torra, veu inimaginable que segueixi la intervenció de l'Estat a Catalunya i defensa la restitució dels consellers cessats.

En la primera entrevista concedida des que és president, a "El Punt Avui", Torra insisteix en la legitimitat de poder restituir-los com a consellers i es mostra expectant vers la reacció del govern espanyol.

Alhora, també assegura que Toni Comín i Lluís Puig podran assumir els càrrecs de consellers de Salut i Cultura des de Brussel·les, si bé no detalla quin mecanisme s'utilitzarà:

"Mereixen ser consellers. És el mínim rescabalament moral que podíem fer a figures de prestigi com ells."

En aquest sentit, una possibilitat seria que el dia a dia d'aquestes conselleries el portessin comissionats, cosa que preveu la llei de Presidència de la Generalitat.

D'altra banda, el president ha anunciat que aquesta setmana entrant enviarà un escrit als caps d'estat europeus per demanar-los "complicitat" en la resolució del conflicte entre Catalunya i Espanya.

L'alcaldia de Barcelona

Quim Torra també ha dit que hi hauria d'haver candidatures independentistes unitàries a les municipals, sobretot a Barcelona:

"En una ciutat com Barcelona, on sabem que de les votacions que hi pot haver, guanyar per un vot, per un regidor, pot portar-te a l'alcaldia, em sembla un lloc clau perquè les candidatures republicanes d'unitat tinguin un pes importantíssim."

"Però li diré més: si fem lliçons apreses amb el que ha passat en tots aquests mesos, jo penso que no tenir un alcalde independentista ha sigut una debilitat del procés. Per tant, comptar amb un alcalde independentista i un president de la Generalitat que comparteixin projecte, jo no sé què hauria passat."

"I hauria estat molt important, i ho serà, que en el moment... quan tornem a tenir un moment, una oportunitat, els projectes de la nació i de la capital els puguem compartir."

 

Restitució i lideratge de Puigdemont

En l'entrevista, que es publicarà i s'emetrà sencera aquest diumenge, ha reiterat que el seu govern prendrà decisions de manera autònoma, però ha assegurat que visitarà Carles Puigdemont de manera regular:

"Les decisions les pren el govern de Catalunya, però és evident que el nostre líder polític és Puigdemont."

"Línia vermella"

En l'entrevista, Torra assegura que la seva família ha rebut molts insults els últims dies, i demana que això s'aturi:

"Si la persecució és sobre mi, l'accepto. Però, per favor, demano que les meves filles i la meva dona siguin una línia vermella."

ARXIVAT A:
InvestiduraEleccions 21DArticle 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut