El Prat

S'habiliten dos espais a l'aeroport del Prat per atendre els familiars de les víctimes

Tornen les cues al Prat, on els Mossos d'Esquadra extremen les mesures de seguretat als controls

RedaccióActualitzat

Aquest matí s'han tornat a registrar cues en els controls de seguretat de la T1 a l'eroport del Prat. Però avui no era a causa de les protestes dels treballadors de l'empresa Eulen que aquest dijous van desconvocar de forma temporal la vaga indefinida, en solidaritat amb les víctimes de l'atemptat de la Rambla. 

Les cues que s'han format als controls aquest matí eren una conseqüència més de les mesures desplegades pels cossos de seguretat en el marc de l'operació Gabia. S'han extremat les mesures de seguretat a l'aeroport i els controls eren més rigorosos. Aquest fet feia alentir l'avenç de les cues als punts de control.

Espais per atendre els familiars de les víctimes

L'Aeroport del Prat ha obert dos espais per atendre els familiars dels afectats per l'atemptat, tan bon punt van arribant a Barcelona. Són espais on hi ha personal de Mossos d'esquadra, Creu Roja i Protecció Civil i equips de psicòlegs especialitzats en l'atenció de familiars de víctimes.

Entre les víctimes de l'atemptat de Barcelona hi ha adults i també menors de 24 nacionalitats diferents: espanyols, francesos, alemanys, holandesos, argentins, veneçolans, belgues, peruans, romanesos, irlandesos, cubans, grecs, britànics, macedonis, austríacs, pakistanesos, taiwanesos, canadencs, nord-americans, equatorians, filipins, kuwaitians, turcs i xinesos. Es preveu que algunes famílies triguin encara hores en poder arribar fins a Barcelona.

Els equips d'atenció psicològica ja han atés els primers familiars que han arribat a l'aeroport. La primera atenció es fa a peu de l'avió, on un primer equip de psicòlegs acompanya els familiars fins a un espai habilitat on es fan els primers auxilis psicològics. Quan els especialistes consideren que les famílies estan preparades, un vehicle de Mossos d'Esquadra els acompanya fins a l'hospital on hi ha ingressat el seu familiar o fins a l'Institut Anatòmic Forense si es tracta d'una de les 13 víctimes mortals de l'atemptat. 

 

Anar al contingut