Kazakhstan

Tornen a interrompre el llançament del satèl·lit europeu "MetOp", que ha de servir per millorar les previsions del temps

Un coet "Soiuz" és l'encarregat de posar en òrbita el satèl·lit europeu d'observació meteorològica "MetOp" des de la base de Baikonur, al Kazakhstan. Aquesta és la quarta vegada que s'intentava enlairar el satèl·lit després que fallessin les temptatives del mes de juliol passat, i un cop més s'ha interromput; en aquest cas només un segon abans de l'hora prevista. Les causes de la interrupció encara no se saben. El "MetOp" ha de contribuir a conèixer més bé el clima i ha d'ajudar a precisar més la informació del temps.

Actualitzat
Els principals equipaments estan dedicats a mesurar les radiacions infraroges i la velocitat i direcció del vent a la superfície dels oceans, a observar l'ozó i la qualitat de l'aire i a establir la humitat i la temperatura terrestres a través del sistema GPS.

Tots aquests sistemes són de tecnologia europea i van acompanyats d'altres eines científiques nord-americanes. El "MetOp" és el primer d'una sèrie de tres satèl·lits construïts a Tolosa de Llenguadoc per a l'Agència Espacial Europea i l'Organització Meteorològica Europea.
Anar al contingut