El Prat de Llobregat

Tornen a Catalunya el president i un cooperant de l'ONG Barcelona Acció Solidària

El president de l'ONG Barcelona Acció Solidària, Josep Carbonell, i el cooperant Carles Muriana han aterrat a l'aeroport del Prat aquest divendres, dos dies després de l'arribada del gruix de l'expedició, amb 40 cooperants de l'ONG procedents de Dakar. Després del segrest, el 29 de novembre, dels tres membres de la caravana Albert Vilalta, Roque Pasqual i Alícia Gámez, reivindicat per Al-Qaeda del Magreb Islàmic, els dos companys han llançat un missatge d'optimisme. Carles Muriana ha afirmat que "tot acabarà bé", i Josep Carbonell ha assegurat que "és qüestió de temps que tot acabi bé". "No abaixem la guàrdia, estem forts i convençuts que la situació se solucionarà bé", ha afegit Muriana.

Actualitzat
Els cooperants han tornat després d'haver repartit més de 107 tones de material sanitari i escolar, donant cobertura a la feina de 36 ONG que participen en 106 projectes a l'Àfrica Occidental.

Tots dos han assegurat que tornaran a Mauritània l'any que ve. La delegació, tot i estar consternada pel segrest de tres dels cooperants de la Caravana Solidària, ha assegurat que Mauritània és un país segur.
Anar al contingut