Santa Coloma de Farners

Una vintena d'hectàrees cremades en un foc ja estabilitzat a Santa Coloma de Farners

La causa de l'incendi seria una negligència derivada dels treballs de recollida de bruc

RedaccióActualitzat

Un incendi forestal a Santa Coloma de Farners, a la Selva, va obligar aquest dimarts a desallotjar durant unes hores part d'una urbanització i a tallar-ne els accessos. El foc, que es va donar per estabilitzat a les deu de la nit, ha cremat una vintena d'hectàrees. Setze són forestals i tres agrícoles. Ha afectat la Serra de Coguls. Les flames, segons els bombers, han avançat per aquesta serra i el Torrent de Bagastrà, al sud de l'Eix Transversal.

El foc es va declarar a la tarda d'aquest dimarts i ha mobilitzat 29 dotacions terrestres i cinc mitjans aeris. Es van haver d'evacuar diversos carrers de la urbanització Santa Coloma Residencial, sobretot per evitar el fum. Els veïns dels carrers del Vallès, Pintor Fortuny, Pintor Casas, Àngel Guimerà i Badalona els van traslladar a un camp de futbol de la zona fins que, poc abans de les 9 del vespre, van poder tornar a casa.

Nou dotacions dels bombers continuen remullant el perímetre per acabar d'apagar el foc, que s'hauria generat per una negligència derivada de treballs de recollida de bruc.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut