Canet de Mar

Tornen 12 hores de música catalana al Canet Rock 2014

El Canet Rock 2014 ja escalfa motors. Aquest dimarts hem conegut tots els detalls del festival, que es farà el 5 de juliol i aportarà novament 12 hores de música catalana. Se celebrarà a la mateixa població de la costa del Maresme, però en un espai més ampli, al Pla de Can Torrent. En total seran dotze hores de música en directe amb alguns dels artistes catalans més exitosos.

RedaccióActualitzat

El Canet Rock 2014 ja escalfa motors. Aquest dimarts s'han conegut tots els detalls del festival, que es farà el 5 de juliol i aportarà novament 12 hores de música catalana. Se celebrarà a la mateixa població de la costa del Maresme, però en un espai més ampli, al Pla de Can Torrent. En total seran dotze hores de música en directe amb alguns dels artistes catalans més exitosos. Les entrades es posaran a la venda el dijous 27 d'abril a les 12 del matí. Durant una setmana, els abonaments estaran a la venda a un preu especial de 28 euros. Passat aquest període el preu serà de 33 euros.

Entre el cartell hi destaquen bandes com: Els Amics de les Arts, Manel, Love of Lesbian, Mishima, Txarango, Els Pets, Gerard Quintana, Caïm Riba, The Pinker Tones, Delafé y las Flores Azules...15 grups que ompliran l'escenari des de les 19h fins a les 7 del matí, que és el format original del Canet Rock. La composició definitiva del cartell està oberta a la incorporació d'una banda més, que sortirà de les que proposi i voti el públic.

Josep Maria Mainat repeteix com a promotor de l'experiència i confessa està "il·lusionat per poder celebrar-lo a la mateixa població de la costa del Maresme."

L'espai canvia, serà un espai més àmpli al Pla de Can Torrent. L'escenari estarà d'esquenes al mar, la gent estarà mirant l'escenari i tota l'estona estarà veient el mar.  Mainat ha dit que "encara es respiren les vibracions dels festivals de Canet". Ha volgut recordar que "era el primer cop que es reunien 50.000 persones en aquest país per escoltar música," i també, evidentment,"per reivindicar una llibertat i unes ganes i una il·lusió per una cosa millor."

El nou indret comptarà amb diversos espais perquè públics de totes les edats puguin gaudir del retorn d'aquest esdeveniment històric, amb activitats paral·leles on la festa, els concerts, la màgia i l'espectacle es donaran la mà des de la tarda del 5 de juliol fins a la matinada del dia 6.

35 anys després... Una mica d'història

L'anomenat Woodstock català es va celebrar durant quatre edicions del 1975 al 1978.

L'estiu del 1975, milers de joves es van aplegar a Canet de Mar en una experiència llavors transgressora i inèdita: el Canet Rock, un festival en què actuaven artistes i grups catalans, i que tenia com a referent grans festivals com el de Woodstock. Un dels promotors, juntament amb els seus companys de la Trinca, va ser Josep Maria Mainat.

35 anys després, Canet tornarà a tenir un festival de música, i com passava amb els Canet Rock originals, amb un cartell format íntegrament per grups catalans.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut