Moscou

Tornaran a jutjar els quatre acusats de l'assassinat de Politkóvskaia

El Tribunal Suprem de Rússia ha anul·lat la sentència absolutòria per als quatre imputats per l'assassinat d'Anna Politkóvskaia, una de les periodistes més crítiques amb la política del Kremlin, segons han informat fonts judicials. La decisió del Suprem, que implica la celebració d'un nou judici, respon a un recurs que va interposar la fiscalia, que va considerar que s'havien comès "infraccions" durant el judici.

Actualitzat
Els quatre acusats per l'assassinat de la periodista Anna Politkóvskaia hauran de tornar a anar a judici. Després de quedar en llibertat el passat 19 de febrer en ser absolts per unanimitat per un jurat popular, ara el Tribunal Suprem ha decidit anul·lar aquesta sentència absolutòria.

Tres dels acusats, dos germans txetxens i un oficial del ministeri de l'Interior, estan acusats de participar en l'assassinat de la periodista russa, mentre que el quart, un oficial dels serveis secrets, afrontava càrrecs per abús de poder i extorsió.

La família de la reportera, que tenia la doble nacionalitat russa i nord-americana, ha exigit a la justícia que trobi el "veritable assassí", però va prendre la decisió de no recórrer la decisió del jurat. Mentrestant, el presumpte assassí de la periodista, un tercer germà txetxè, Rustam Majmúdov, està desaparegut i contra ell hi ha una ordre de cerca i captura internacional des de fa diversos mesos.

L'assassinat de Politkóvskaia, que va néixer a Nova York el 1958, va ser perpetrat quan la periodista, de 48 anys, preparava un article sobre les tortures sistemàtiques a Txetxènia que va ser publicat pels seus companys cinc dies després de la seva mort.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut