Barcelona

Torna la tensió entre okupes i veïns al carrer Benavent de Barcelona

Els okupes de l'edifici La Benaventurada del districte de les Corts de Barcelona denuncien que els han fet fora de l'immoble de manera irregular, però la propietat diu que mai hi han estat instal·lats

RedaccióActualitzat

La tensió ha tornat aquest diumenge al carrer Benavent, al districte de les Corts de Barcelona, entre els veïns i els okupes, a les portes de La Benaventurada, l'edifici okupat que va ser desallotjat divendres.

L'edifici, buit des de fa vuit anys, va ser okupat fa dues setmanes i batejat amb el nom de La Benaventurada pels mateixos okupes. Divendres, el propietari de l'edifici en va fer tapiar els accessos i hi va posar vigilància privada.

Aquest diumenge al matí, una veïna del barri, acompanyada d'un paleta, ha accedit a La Benaventurada a través d'un pis contigu amb l'autorització del propietari. Un cop a dins, ha descobert que hi havia un grup de tres o quatre okupes. Aleshores ha començat una guerra de pancartes. Els okupes, al segon pis, han desplegat pancartes a favor de l'okupació. La veïna, al primer pis, també ha desplegat una pancarta amb la llegenda "No volem Can Vies al nostre barri". Els okupes han contraatacat amb una altra pancarta on es podia llegir: "Fotem-li castanya a l'especulació".

Passades les quatre de la tarda, els Mossos d'Esquadra han tallat el carrer Benavent, han fet fora les cinc persones que hi havia a dins de l'edifici i també els que estaven concentrats al carrer. La vigilància privada ha tornat a vigilar l'edifici.

 

Els okupes han fet una crida a través de les xarxes socials per tornar a okupar l'edifici a les set d'aquest vespre. A aquesta hora, un centenar d'okupes s'han reunit i s'han manifestat pel barri. La manifestació ha acabat davant la Benaventurada i alguns manifestants han llançat ous i pintura als vigilants de seguretat que custodien l'entrada de l'edifici.

Els okupes de La Benaventurada denuncien que els han fet fora de l'inmoble de manera irregular, però la propietat diu que mai hi han estat instal·lats.

Regidors del PP, C's i CUP intervenen en el conflicte

El líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona. Alberto Fernández Díaz, ha visitat el carrer i ha demanat a l'alcaldessa, Ada Colau, que "empari als veïns afectats per l'ocupació del carrer Benavent". Fernández Díaz ha donat el seu suport als veïns i ha assegurat que reclamarà al govern municipal "un debat en relació amb aquesta problemàtica" al ple del districte.

Carina Mejías, de Ciutadans, i María José Lecha, de la CUP, ha discrepat per Twitter:

 


 


 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut