Torna el confinament comarcal aquest divendres, també per a bombolles de convivència

L'augment de la nova variant britànica i la creixent pressió hospitalària porten el govern a limitar, de nou, la mobilitat

Actualitzat

El confinament comarcal torna a partir de divendres. El Procicat ha decidit fer marxa enrere i ja no permetrà que les bombolles de convivència puguin sortir de la comarca, una excepció en les restriccions que ha estat vigent des del 15 de març; tres caps de setmana, amb les vacances de Setmana Santa incloses, que han permès agafar una mica d'aire.

La mesura entra en vigor a partir de les 00.00 d'aquest divendres 9 d'abril i serà vigent cada dia, de dilluns a diumenge, inicialment fins al 19 d'abril.

La decisió, que s'anunciarà en roda de premsa aquesta tarda, s'ha pres perquè la situació epidemiològica no és bona. La xifra de pacients amb Covid ingressats és de 1.712, 458 dels quals són a les UCI, 13 més que aquest dimarts. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ja avisava que aquesta pressió hospitalària no és sostenible:

"El dia 26 de març vam trencar per sota la barrera dels 400, fa tot just 10 dies. (...) Anem a un ritme que no el podrem sostenir i hem de veure l'impacte de la interacció social d'aquesta setmana, que es notarà d'aquí uns dies."

 

La situació és preocupant per l'augment de la nova variant britànica i també perquè encara no es veuen els efectes de l'obertura de la Setmana Santa, un període en què hi ha hagut un infradiagnòstic de contagis. Dilluns de Pasqua, per exemple, se n'han confirmat 300 menys del que seria habitual en un dilluns qualsevol.

En paraules de Clara Prats, investigadora del grup de recerca BIOCOMSC de la UPC, "aquesta corba de casos que anem seguint dia a dia ha entrat en un túnel i nosaltres estem amb l'helicòpter esperant a l'altra banda del túnel que surti i puguem veure quina és la situació real, que ara desconeixem."

La positivitat augmenta fins al 7,5%. La incidència puja fins als 240 contagis per cada 100.000 habitants els últims 14 dies. Pel que fa al risc de rebrot, baixa 10 punts i ara és a 223, i la velocitat de transmissió també recula una mica, fins al 0,93.

Aquesta és la situació comarca a comarca:

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut