Barcelona

"Topografia de la memòria", un documental de TV3 que mostra la recuperació de la memòria a Europa, Àfrica i Amèrica

Dijous serà 20 de novembre i farà 34 anys de la mort de Franco. En aquest temps, s'han fet moltes reflexions sobre la Guerra Civil i la repressió, però ha estat últimament, amb les lleis de la memòria, quan més se n'ha obert el debat. TV3 farà una nova aportació a aquest tema amb un documental de Dolors Genovès que s'emetrà el mateix dijous i que es titula "Topografia de la memòria". Un treball en què s'analitza el procés que s'ha seguit en altres països, com, per exemple l'Argentina o Sud-àfrica. L'estrena del documental s'ha fet aquest dilluns al Teatre Romea.

Actualitzat
L'experiència argentina s'analitza en el documental "Topografia de la memòria", que fa un repàs sobre quines han estat les polítiques públiques en diversos països per recordar el passat més traumàtic i quins debats ha generat. A més de l'Argentina, es tracten el procesos d'Alemanya, Itàlia i Sud-àfrica, on s'entrevista el líder antiapartheid Desmond Tutu.

El documental es tanca amb el cas de Catalunya, amb l'elaboració del cens de desapareguts, la localització, la documentació i la dignificació de les fosses comunes. En el documental "Topografia de la memòria" hi han participat Lavínia, el Memorial Democràtic i TV3, on es podrà veure dijous que ve, a tres quarts d'onze de la nit.

El conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, ha assistit a l'estrena del documental al Teatre Romea. També hi han assistit la directora de TV3, Mònica Terribas; Dolors Genovès, i un representant de Lavinia Productora.
Anar al contingut