Captura del polèmic tuit de Toni Cantó sobre els maltractaments
Captura del polèmic tuit de Toni Cantó sobre els maltractaments
Madrid

Toni Cantó es disculpa per haver posat en dubte les denúncies per maltractaments

El diputat d'UPyD ha piulat que la majoria de denúncies per violència masclista són falses, unes dades que ha desmentit tant el govern espanyol com la Fiscalia General de l'Estat, que indica que només ho són un 0,01% del total. La formació de Rosa Díez es desmarca de les declaracions i el PSOE exigeix la dimissió de l'actor i diputat.

RedaccióActualitzat
El diputat d'UPyD Toni Cantó ha demanat disculpes després d'haver afirmat a Twitter que la majoria de denúncies per maltractaments són falses. "M'he equivocat en donar per contrastades unes dades de Feder.Gen sobre un tema tan greu com és la violència de gènere", ha admès el portaveu d'Unió, Progrés i Democràcia a la comissió d'Igualtat del Congrés dels Diputats.









La piulada de Cantó ha aixecat polseguera dins i fora de Twitter. La secretària d'estat de Serveis Socials i Igualtat ha desmentit les dades que ha donat l'actor, que citava la Federació d'Afectats per les Lleis de Gènere.

Cantó ha posat en dubte que la majoria de denúncies responguin a casos reals. "Sabies que la UE paga 3.200 euros per cada denúncia per maltractaments? Des del 2004 ens han entrat així 2.080.000.000 eu. Quin govern renuncia a això?", es preguntava.

També li ha contestat la Fiscalia General de l'Estat, que ha indicat que les denúncies falses suposen un 0,01% del total, segons consta a la memòria del 2011 de la Fiscalia, que ha estudiat les dades de l'Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere del Consell General del Poder Judicial. D'acord amb la memòria, hi va haver 134.002 denúncies el 20111, de les quals 19 van ser falses. Des del 2009, la Fiscalia va començar un seguiment de les denúncies falses que pretenen aprofitar-se de les mesures que estableix la Llei contra la Violència de Gènere o accelerar una separació o divorci, entre d'altres.

UPyD s'ha desmarcat de les declaracions de Cantó i han destacat que el seu diputat ha difós dades de Feder.Gen, associació amb la qual s'ha reunit aquest dilluns. També han remarcat que el partit és "sempre molt crític amb la xacra social" que suposa la violència masclista.

Tot i la rectificació, el PSOE ha exigit la "dimissió immediata" de Cantó perquè entén que ha insultat les víctimes d'aquesta violència "acusant-les de cometre un delicte. La secretària d'Igualtat dels socialistes, Purificación Causapié, ha advertit que el Congrés no hauria "d'allotjar persones que fan una clara apologia masclista com ha fet el senyor Cantó".
Anar al contingut