Toni Albà rep mostres de suport abans d'entrar als jutjats de Vilanova i la Geltrú
Toni Albà rep mostres de suport abans d'entrar als jutjats de Vilanova i la Geltrú
Vilanova i la Geltrú

Toni Albà defensa als jutjats que els seus tuits sobre Lamela volien "fer riure"

L'actor i còmic ha rebut nombroses mostres de suport abans de declarar durant una hora i mitja als jutjats de Vilanova per injúries

RedaccióActualitzat

L'humorista i actor Toni Albà ha declarat durant una hora i mitja als jutjats de Vilanova i la Geltrú acusat d'un delicte d'injúries per les piulades que va fer contra la jutge Carmen Lamela. Abans d'entrar a les dependències judicials, Albà ha reivindicat la llibertat d'expressió i la seva feina

"Sorprès per una quantitat de gent impressionant que han vingut a donar suport. Reanimat i tranquil. Estem en fase d'instrucció. Contestaré a les preguntes del jutge instructor i del meu advocat. Defensar la llibertat d'expressió i que des de fa 38 anys que em dedico a fer rodolins, pregons, versos, versots, versets i versicles si convé". 

 

L'actor ha defensat que és "un còmic i un bufó" i que la seva feina és fer riure la gent i riure's del poder. Albà ha dit que en cap cas la seva intenció era incitar a l'odi ni ofendre ningú en concret:

"El que he contestat, senzillament, és que aquests tuits no volen incitar a l'odi a ningú, que la meva feina és fer riure. Sóc un còmic, un bufó, em toca enfotre-me'n del poder siguin quin sigui, del color que sigui, de dretes, d'esquerres, i d'utilitzar la llibertat d'expressió com bonament sé."

Albà s'ha mostrat sorprès pel suport rebut . I és que més de 500 persones s'ha aplegat al centre de Vilanova per donar-li suport, entre ells alguns actors i exdiputats, com Enric Majó, Carme Sansa, Mont Plans o Lloll Bertarn i Eduardo Reyes, de Súmate.

 

Tot seguit, han marxat cantant "L'estaca" i amb crits de "Tots som Toni" des de la Rambla fins als jutjats, on s'ha llegit un manifest a favor de la llibertat d'expressió i exigint la llibertat dels empresonats. Després, Toni Albà ha entrat als jutjats.

 

El jutge de Vilanova i la Geltrú va citar a declarar l'actor arran d'un atestat presentat per la Policia Nacional i que recollia diverses piulades d'Albà a Twitter entre el 3 i el 20 d'octubre. Les piulades criticaven l'actuació de la jutge Lamela, però també la de la Policia Nacional, dels polítics i de la Corona en els dies previs i posteriors al referèndum de l'1 d'octubre.

Anar al contingut