Els tonencs podien escollir, entre cinc dissenys, la bandera del municipi
Tona

Tona vota la seva bandera malgrat el recurs de la subdelegació del govern

L'Advocacia de l'Estat havia presentat un recurs per aturar la votació perquè considera que "no té cobertura legal clara" i es tracta d'un "referèndum encobert"

RedaccióActualitzat

Els habitants de Tona han decidit en votació que la bandera del municipi sigui rectangular amb una franja vertical verd amb un castell blanc al seu centre i una segona franja dividida en dues: la superior amb la Creu de Sant Jordi i la inferior amb la senyera.

L'Ajuntament de Tona ha fet oficial a les xarxes socials el resultat de la votació d'avui al poble. Hi han participat 555 ciutadans. L'opció guanyadora, l'A, ha obtingut 426 vots, un 76,8% dels vots emesos.

La consulta, organitzada des del consistori, comptava amb l'oposició de la subdelegació del govern a Barcelona, que va interposar un recurs contenciós administratiu contra la votació.

 

 

El ple municipal de Tona del 29 de març va aprovar fer la consulta per decidir com seria la seva bandera i l'equip de govern municipal ha decidit tirar-la endavant malgrat el recurs de la subdelegació del govern a través de l'Advocacia de l'Estat.

Segons el contenciós administratiu que firma l'advocat de l'Estat, la consulta no té una "cobertura legal clara", al mateix temps que "atribueix la decisió a la voluntat col·lectiva sense imposar un percentatge del cens que hi participi". Considera, per tant, que es tracta d'un "referèndum encobert".

Anar al contingut