Todó en el moment de declarar davant l'Audiència de Barcelona
Todó en el moment de declarar davant l'Audiència de Barcelona

Todó diu que el Banc d'Espanya coneixia els augments de sou de CatalunyaCaixa

Actualitzat

L'ex-director general de CatalunyaCaixa Adolf Todó ha afirmat que es va absentar en la votació del consell d'administració del gener del 2010 que va autoritzar el seu augment de sou fix i variable. Es tracta d'una versió diferent de la que va donar en la fase d'instrucció, quan va dir que havia participat en aquella votació.

Todó ha dit que, després de repassar la reunió del 19 de gener amb l'expresident de l'entitat Narcís Serra i l'exdirectiu Jaume Massana, tots dos li "van fer recordar" que, en començar a parlar del seu augment de sou, el mateix Serra li va demanar que abandonés la sala. Quan li van manar tornar a la reunió, segons ha explicat, l'augment salarial ja s'havia "aprovat".

Per Todó, el que deia el Banc d'Espanya "era llei"

En la seva declaració davant l'Audiència de Barcelona, Todó s'ha escudat en el fet que tant el Banc d'Espanya com el FROB coneixien els increments de sou concedits a la cúpula de l'entitat, tal com va fer la setmana passada Narcís Serra.

 

 

Todó, que va estar al capdavant de CatalunyaCaixa entre el 2008 i el 2013, ha declarat tenir l'"absoluta seguretat" que el Banc d'Espanya "era conscient d'aquella pujada de sous" acordada a l'entitat el 2010, perquè, aleshores, un inspector va ser allà fent una inspecció.

Malgrat que en aquell moment no era competència del Banc d'Espanya controlar el nivell de salaris, Todó ha assegurat que, si aquest organisme li hagués "suggerit" revocar la pujada de sou aprovada el gener del 2010, ho hauria fet "rapidíssimament", perquè per a ell el que deia el supervisor "era llei".

Un augment de 100.000 euros fixos

En aquella sessió es va acordar augmentar el sou fix d'Adolf Todó de 700.000 a 800.000 euros i el sou variable del 35 al 50%, encara que l'exdirectiu ha volgut matisar que realment va acabar cobrant només un 16% més de variable.

La fiscalia demana quatre anys de presó per a Todó amb l'argument que el consell d'administració de Caixa Catalunya, després convertida en CatalunyaCaixa, va aprovar el gener i l'octubre del 2010 dos augments salarials que van beneficiar Todó i Jaume Massana sabent que la situació de l'antiga caixa era crítica.

Anar al contingut