Illes Canàries

Toc d'alerta d'un sindicat policial per la massificació i la falta de seguretat als centres d'acollida canaris

A mesura que arriben a les illes Canàries nous immigrants, els centres d'acollida d'aquesta comunitat autònoma s'omplen fins al punt, segons ha denunciat la Confederació Nacional de la Policia (CNP), de saturar-se les instal·lacions i d'augmentar-ne la falta de seguretat. L'elevat nombre de detinguts i el poc personal destinat a vigilància pot generar conflictes. La Confederació Nacional de Policia ha denunciat la massificació de les instal·lacions i la falta de seguretat de les zones on hi ha els interns.

Actualitzat
Els immigrants, com tots els que són atrapats intentant entrar il·legalment al país, passaran primer per la comissaria. La policia mirarà de descobrir de quin país són per repatriar-los però els immigrants ja van advertits i la gran majoria no porten cap identificació. L'únic que es pot fer amb ells, doncs, és portar-los als centres d'acollida. Allà es van acumulant i als de les Canàries ja no hi cap ni una agulla més.

El responsable del CNP a les Canàries, Agustín Brito, ha afirmat que "les condicions de seguretat són pràcticament nul·les" i que si hi hagués cap incident, hi ha un policia per entre 150 i 300 immigrants. Brito ha denunciat que els centres estan "sobresaturats", així com els seus companys.

Els cinc centres d'internament que hi ha a les Canàries acullen ara mateix un total de 7.588 persones. Les instal·lacions estan plenes i els centres d'El Matorral, a Fuerteventura, amb més de 1.300 immigrants, i sobretot, el de Las Raíces, amb gairebé 3.500, estan desbordats.

Mentrestant, des de les Canàries es continua insistint en la necessitat de la distribució dels "sense papers" a la resta de comunitats autònomes de l'Estat i en l'agilització de les repatriacions cap al Senegal.
Anar al contingut