Barcelona

TMB suprimeix diverses línies d'autobús urbà i Ferrocarrils, el servei nocturn de les L6, L7 i L8

El transport públic de l'àrea metropolitana de Barcelona posa en marxa a partir d'aquest dissabte diversos canvis que afecten tant Ferrocarrils de la Generalitat com diverses línies d'autobús de Transports Metropolitans de Barcelona. Els primers suprimeixen el servei nocturn ininterroput que oferien els dissabtes a la nit les línies urbanes L6, L7 i L8. Per la seva banda, TMB elimina diverses línies per ajustar-se a la retallada de 56 milions d'euros en el pressupost d'aquest any.

RedaccióActualitzat
En concret, deixaran de funcionar quatre línies els dies feiners: la 31, la 35, la 105 i la 158. També se suprimeixen les línies 58, 75 i 91 dels caps de setmana. Les vint línies del Bus de Barri funcionaran només els feiners i els dissabtes però deixaran de prestar servei els diumenges i festius.

L'empresa assegura que aquestes línies tenen poca demanda, fan recorreguts duplicats amb altres serveis d'autobús o se solapen amb trajectes del metro.

El tancament nocturn dels ferrocarrils també està motivat per ajustos pressupostaris. La direcció de Ferrocarrils de la Generalitat diu que així s'estalviaran 350.000 euros cada exercici. Uns 77.000 passatgers feien servir anualment el servei nocturn els dissabtes.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut