La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, atenent els mitjans el 6 de juliol del 2017 (horitzontal)
La presidenta de TMB i regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, atenent els mitjans el 6 de juliol del 2017 (horitzontal)

TMB ja no farà més propostes als treballadors de metro i es plantejarà ara "nous escenaris" per acabar amb el "bloqueig"

ACN Barcelona.-TMB ja no farà més propostes als treballadors de metro i reunirà la propera setmana el seu consell d'administració per abordar "nous escenaris" per acabar amb la situació de "bloqueig" que viu la negociació del conveni. Així ho ha anunciat la presidenta de l'empresa i també regidora de Mobilitat de l'Ajuntament de Barcelona, Mercedes Vidal, que no ha volgut concretar quines són aquestes possibilitats d'actuació. En tot cas, sí que ha garantit que en cap cas hi ha llocs de treball en perill o es produirà cap pèrdua en les condicions laborals. Vidal ha considerat una "irresponsabilitat" que el comitè d'empresa de TMB hagi rebutjat l'arbitratge extern. "Aquesta situació ja no l'entén ningú", ha reconegut.

"No entenem per què estem arribat a aquesta situació", ha reconegut Vidal en una compareixença davant dels mitjans, on ha lamentat que el comitè d'empresa tanqui la porta a un arbitratge extern i independent, una opció que l'empresa sí que havia acceptat. "La ciutadania ens exigeix una sortida", ha insistit.Vidal s'ha queixat que l'única resposta del comitè a les propostes de millora que està fent l'empresa sigui "més vagues", i ha advertit que ja s'ha arribat "al límit" i ja no es podran fer més ofertes. "Fins ara hem estat en una via de diàleg que ara ja no té més recorregut. Hem de replantejar-nos tots els escenaris i veure totes les sortides possibles", ha apuntat.En preguntar-li per quines opcions d'actuació hi ha, com per exemple l'arbitratge forçós, Vidal no ha volgut concretar res, i ha insistit que tot plegat s'ha de valorar en el sí del consell d'administració de TMB. El que sí que ha garantit és que no hi haurà cap llocs de treball en perill o cap pèrdua en matèria de condicions laborals, i ha recordat que l'anterior govern va aconseguir tancar un acord "sota l'amenaça d'un ERO".

Anar al contingut